NBA

VIDEO: Navijači nezadovoljni, Luka spregovoril: Svojo ekipo sem pustil na cedilu

Dončić z novim trojnim dvojčkom, Dallas pa izgubil .
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

DALLAS – Luka Dončić je dosegel nov trojni dvojček in prišel do strelskega rekorda v severnoameriški košarkarski ligi NBA, a to vseeno ni preprečilo tretjega domačega poraza Dallasa v letošnji sezoni. Ekipa New York Knicks je bila boljša s 106 : 102, Dončić pa je tekmo končal z 38 točkami, temu dodal še 14 skokov in 10 podaj, vendar je izgubil kar 8 žog. To je bil sicer njegov četrti trojni dvojček v tej sezoni.



Dallas je imel štiriminutni strelski mrk, v zadnji minuti je sicer Tim Hardaway zadel dve trojki in slabe pol minute pred koncem znižal na 102:105. Dončić je imel 18 sekund pred koncem tekme z metom za tri točke priložnost izenačiti izid na 105 : 105, potem ko je Taj Gibson zgrešil oba prosta meta, a je z 10 metrov zadel le zadnji del obroča. Dobrih 10 sekund pred koncem pa je Julius Randle z prostima metoma postavil končni izid.

»Slabo sem se odločil. To ni bil met, ki sem si ga želel. Svojo ekipo sem pustil na cedilu. Bolje se moram odločati,« je o zgrešenem metu za izenačenje po koncu tekme dejal Dončić. Zdaj ga čakajo tri zaporedna gostovanja (v Memphisu, Bostonu in New York), prvo že v noči na nedeljo.

Goran Dragić v 34 minutah 19 točk

Odlične predstave pa v letošnji sezoni nadaljuje moštvo Los Angeles Lakers. Tokrat so doma 95 : 80 premagali Miami, za katerega je Goran Dragić v 34 minutah dosegel 19 točk, 7 podaj in 6 skokov. Najboljši strelec Miamija je bil sicer z 22 točkami Jimmy Butler. Na drugi strani sta bila pri Lakersih, ki so izgubili le uvodno tekmo sezone, najuspešnejša Anthony Davis (26 točk in devet skokov) ter LeBron James, ki je 12 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije