PLANICA 2018

Orli pristali na tretjem mestu

Norveška je zanesljivo zmagala na zadnji ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Slovenija v postavi Domen Prevc, Robert Kranjec, Anže Semenič in Peter Prevc je osvojila tretje mesto.
Fotografija: Robert Kranjec. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Robert Kranjec. FOTO: Matej Družnik, Delo

PLANICA – Danes se je v dolini pod Poncami odvijala zadnja ekipna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v olimpijski zimi. Slovenijo so na letalnici bratov Gorišek zastopali Domen PrevcRobert KranjecAnže Semenič in Peter Prevc. Tako je po petkovi tekmi določil glavni trener slovenske vrste Goran Janus.



11.50 Peter Prevc je za Slovenijo nastopil v zadnji seriji finala in po odličnih nastopih Noriakija Kasaija, Kamila Stocha in Richarda Freitaga sam pristal pri 217 metrih. Slovenija je kljub temu zadržala mesto na stopničkah in je osvojila tretje mesto.

11.47 Poljak Kamil Stoch je z 244,5 metra napovedal napad na drugo mesto.



11.31 Anže Semenič se po dobrih včerajšnjih predstavah danes nikakor ne znajde. V tretji skupini je za Slovenijo poletel do 213 metrov. Slovenija (oziroma Peter Prevc) bo imela težko delo v zadnji skupini, da bi se obdržala na stopničkah.



11.20 Za Slovenijo je v drugi skupini finalne serije nastopil Robert Kranjec, najboljši v slovenski vrsti v prvi seriji, ki je bil tokrat nekoliko krajši kot v prvo – 226 metrov.

11.10 Domen Prevc, ki je v prvi seriji poletel do 237 metrov, je bil odličen tudi v finalu. Pristal je pri 237,5 metra! Slovenija je po prvi skupini po dobrem nastopu Domna Prevca spet napredovala s četrtega mesta na drugo. 

11.06 Začela se je finalna serija zadnje ekipne tekme v sezoni. 



10.54 »Vse je še odprto. Domen in Robi sta z odliko opravila svoje, žal pa sta tako Anže kot Peter naredila napaki. Ni razloga za preplah, imamo še finalno serijo,« je povedal Jure Šinkovec za TV Slovenija.

10.46 Po poletu Nemca Richarda Freitaga, ki je pristal pri 243 metrih, je tudi Nemčija prehitela Slovenijo. Ta je trenutno na četrtem mestu. 



10.44 Najboljši skakalec te zime Poljak Kamil Stoch je poletel kar do 248,5 metra, kar je njegov osebni rekord. Poljska je prehitela Slovenijo. 



10.42 V zadnji skupini prve serije je za Slovenijo nastopil izkušeni Peter Prevc in pristal pri 215,5 metra. 

10.35 Osmoljenec petkove tekme Anže Semenič, ki je kljub dobrim poletom zaradi neustreznega dresa ostal brez uvrstitve, je za Slovenijo skakal v tretji skupini. Semenič je tokrat poletel do 208 metrov. Tekmice Slovenije v boju za stopničke Japonska, Avstrija, Poljska in Nemčija so znižale zaostanek za slovensko vrsto. Slovenija je trenutno na drugem mestu. 



10.18 V drugi skupini je Slovenijo zastopal Robert Kranjec, ki se je že v četrtkovih kvalifikacijah zapisal v zgodovino. Leteči Kranjec je bil namreč prvi, ki je 200-krat dosegel 200-metrsko znamko. Tudi danes je Kranjec poskrbel za navdušenje med navijači in pristal pri 239,5 metra. Slovenija je z njegovim skokom prevzela vodstvo!

10.12 Po prvem krogu skokov je Slovenija po izjemnem poletu Domna Prevca (237 m) na drugem mestu. V vodstvu je Norveška, potem ko je Daniel Andre Tande poletel do svojega osebnega rekorda – 243,5 metra.



10.07 Prvi med slovensko četverico je poletel Domen Prevc, ki je pristal pri 237 metrih. Navijači so navdušeno pospremili njegov polet.

Za slovenske orle navija tudi slovenski premier Miro Cerar v družbi predsednika črnogorske vlade Duška Markovića.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije