NOGOMET

Stavnice kažejo na zmago aktualnega prvaka Reala

Ob 20.45 se začnefinale nogometne lige prvakov.
Fotografija: Navijači Liverpoola. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Navijači Liverpoola. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Stadion v Kijevu bo ob 20.45 prizorišče glavne tekme evropskega klubskega tekmovanja – lige prvakov. V finalu se bosta pomerila branilec naslova Real Madrid in Liverpool. Stavnice so na strani Špancev, ki lovijo tretji zaporedni in skupno 13. naslov prvaka stare celine. Vroče je bilo že pred tekmo, ko je prišlo tudi do izgredov navijačev. Real je prišel do treh naslovov v zadnjih štirih letih, bogato zbirko pa ima tudi Liverpool, ki je bil petkrat najboljši na stari celini, nazadnje leta 2005. V finalu je prvič po letu 2007.

Navijače obeh ekip in nogometa nasploh tako čaka nova poslastica, tudi zaradi napadalnih orožij, ki jih premoreta obe ekipi.

Navijači Reala iz Madrida. FOTO: Reuters
Navijači Reala iz Madrida. FOTO: Reuters

11 milijonov poražencu, zmagovalcu 15,5 milijona

V ligi prvakov so klubi tudi bogato finančno nagrajeni. Tako bo poraženec zgolj za nastop v finalu dobil 11 milijonov evrov, zmagovalec pa 15,5 milijona. Zmagovalec bi sicer lahko skupno samo iz denarnega sklada tekmovanja prejel več kot 57 milijonov evrov.

Največji evropski klubski obračun bo sodil 45-letni Srb Milorad Mažić. Mažić je v tej sezoni sodil pet tekem lige prvakov, a nobene z udeležencema finala.

Finale bo odprl sloviti duet 2Cellos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije