LIGA PRVAKOV

Šok za zvezdnika, Ronaldo zapustil igrišče v solzah

Ajax je premagal AEK, Šahtar in Hoffenheim pa sta remizirala.
Fotografija: Ronaldo ni mogel verjeti, da mu je sodnik pokazal rdeči karton. FOTO: AP
Odpri galerijo
Ronaldo ni mogel verjeti, da mu je sodnik pokazal rdeči karton. FOTO: AP

LJUBLJANA – Nogometaši Reala, ki so maja v Moskvi z zmago nad Liverpoolom še tretjič zapored osvojili ligo prvakov, so bili boljši od Rome s 3 : 0. Špance je v vodstvo popeljal Isco ob izteku prvega polčasa, povišal pa je v nadaljevanju Gareth BaleMariano Diaz je v izteku tekme postavil končni izid.

Precej klavrneje se je sezona lige prvakov začela za Cristiana Ronalda. V debiju v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju v dresu Juventusa je bil že v 29. minuti izključen. Sodnik Felix Brych mu je pokazal rdeči karton zaradi kontakta z Jeisonom Murillo, Ronaldo pa je igrišče zapustil v solzah. V tolažbo mu je lahko, da so Torinčani premagali Valencio z 2 : 0. Dvakrat je z bele točke zadel Bosanec Miralem Pjanić. Španci so imeli priložnost za častni zadetek, a Daniel Parejo z bele točke v 90. minuti ni bil natančen.
Bale prav nič ne pogreša Ronalda. FOTO: AP
Bale prav nič ne pogreša Ronalda. FOTO: AP

Za presenečenje je poskrbel Lyon, ki je bil v Manchestru boljši od Cityja z 2 : 1, Bayern je bil v Lizboni z 2 : 0 boljši od Benfice, Manchester United pa s 3 : 0 v Bernu od Young Boysa.

V skupini E je Ajax premagal atenski AEK s 3:0, v skupini F pa sta se Šahtar Donjeck in Hoffenheim razšla z 2 : 2. V Harkivu, kjer igra Šahtar svoje domače tekme, je Hoffenheim povedel v 6. minuti z golom Floriana Grillitscha. Ukrajinci so izenačili po samostojnem prodoru Ismailyja v 27. minuti, a že 12 minut pozneje je Havard Nordtveit po kotu z glavo Nemce spet popeljal v vodstvo. V 81. minuti pa je Maycon poskrbel za remi.

Ajax povozil AEK

V Amsterdamu se je prvi polčas končal brez zadetkov kljub terenski premoči Ajaxa, a so Nizozemci povedli že nekaj sekund po začetku drugega polčasa, ko je iz bližine iz prve zadel Nicolas Tagliafico. V 77. minuti so gostitelji podvojili prednost, s sedmih metrov je z volejem zadel Donny van de Beek. Končni izid je postavil Tagliafico, potem ko je z leve strani kazenskega prostora žogo poslal čez vratarja v mrežo za 3 : 0.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije