KVALIFIKACIJE ZA EP 2020

VIDEO: Slovenija ponovno zapravila gol prednosti

Slovenska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 remizirala s Severno Makedonijo in je po dveh tekmah pri dveh točkah.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1 : 1 (1 : 0) proti Severni Makedoniji. 

Stožice, gledalcev 9872, sodniki: Fernandez, Rodriguez in Sobrino (vsi Španija).

Strelca: 1 : 0 Zajc (34.), 1 : 1 Bardi (47.).

Slovenija: Oblak, Jokić, Mevlja, Al. Struna, Stojanović, Kurtić, Krhin, Zajc (od 90. Zahović), Verbič (od 83. Črnigoj), Iličić, Šporar (od 71. Berić)

Severna Makedonija: Dimitrijevski, Alioski (od 90. Ristevski), Musliu, D. Velkoski, Bejtulai, Elmas, Nikolov, Bardi, Ristovski, Nestorovski (od 88. Markoski), Pandev (od 76. Trajkovski)

Rumeni kartoni: Iličić, Jokić; Bejtulai, Pandev, Musliu, Nikolov

Še vedno brez zmage

Potem ko je 1 : 1 igrala že v četrtek v Izraelu, je tokrat kljub znova všečni predstavi vzela le točko, predvsem po zaslugi individualnih napak. Tako Slovenci po letu in pol (izvzemši prijateljske tekme) še vedno čakajo zmago in prvo domačo po septembru 2017. Naslednji preizkušnji v kvalifikacijah slovensko vrsto čakata 7. in 10. junija, najprej bo gostovala v Avstriji, nato pa še v Latviji.

V 34. minuti izbruh veselja med slovenski navijači. Z leve strani je na drugo vratnico podal Andraž Šporar, z glavo pa je nato žogo v mrežo zabil Miha Zajc. To je bil njegov četrti gol za izbrano vrsto, vezist Fenerbahceja je bil strelsko še najbolj razpoložen v zadnjem času v slovenski vrsti, dva gola je dal že jeseni v ligi narodov.



Gosti so izenačili že v 47. minuti, ko je žogo ob Egzijanu Alioskem neodgovorno izgubil Petar Stojanović, makedonski reprezentant je nato podal z leve strani v sredino, tam pa je brez težav zadel Enis Bardi.
         
Naslednji preizkušnji v kvalifikacijah slovensko vrsto čakata 7. in 10. junija, najprej bo gostovala v Avstriji, nato pa še v Latviji.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije