SMUČARSKI SKOKI

Slovenci pod novim vodstvom končali na četrtem mestu

Zmagali so Poljaki.
Fotografija: Tilen Bartol. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tilen Bartol. FOTO: Jože Suhadolnik

VISLA – Slovenski smučarski skakalci so pod vodstvom novega trenerja Gorazda Bertonclja uvodno tekmo poletne velike nagrade končali na četrtem mestu. Prepričljiva zmaga je pripadla vodilnim že po prvi seriji, Poljakom (1073,3 točke). Slovenci Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so zbrali 945,4 točke. Drugi so bili Nemci (1002 točki), ki so za Poljaki zaostali kar za 71,3 točke, tretji pa Norvežani (998,1).

Prireditelji v Visli so skupaj z mestno občino dolgoletnemu direktorju tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis) 63-letnemu Avstrijcu Walterju Hoferju podelili naziv častnega meščana za prispevek k skokom na splošno in za konkretno podporo tekmam v tem poljskem mestu. »To je zame posebna čast in nagrado sprejemam v imenu celotne družine Fisa,« je dejal Hofer.

V nedeljo ob 17.30 bo še prva posamična tekma poletne sezone za veliko nagrado, na kateri bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki so odpotovali na Poljsko. Poleg današnje četverice so bili v petkovih kvalifikacijah uspešni še Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije