NOGOMET

Rumeno-zelena pomlad

Nogometaši Olimpije in Domžal navdušujejo z učinkovitostjo.
Fotografija: Vezist Olimpije Dario Čanađija, beli dres, s soigralci nestrpno pričakuje derbi z Mariborom v Stožicah. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Vezist Olimpije Dario Čanađija, beli dres, s soigralci nestrpno pričakuje derbi z Mariborom v Stožicah. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Potem ko smo se morali včeraj na športnih straneh posvetiti neokusnemu verbalnemu izpadu športnega direktorja Zlatka Zahovića ob vnovičnem porazu Maribora, je tokrat priložnost, da osvetlimo zmagoviti pohod vodilne Olimpije in tretjeuvrščenih Domžal. Olimpija je v Novi Gorici dosegla šesto zaporedno zmago proti Ankaranu (3:0). »Prišli smo po zmago in jo tudi dosegli. S tem smo na najboljši možni način zaključili niz spomladanskih tekem, zato lahko fantom le čestitam za to, kar so opravili v zadnjih treh tednih,« je umirjeno pojasnil trener Olimpije Igor Bišćan. Zmaji so spomladi po vrsti premagali Celje (2:1), Gorico (1:0), Aluminij (5:1), Triglav (1:0), Rudar (4:0) in Ankaran. Ljubljansko moštvo je edino, ki je v popolnosti ohranilo tekmovalni ritem in odigralo vseh 24 tekem. Vse druge klube še čakajo preložene tekme zaradi zimskih razmer.

Domžale imajo tako dve odigrani tekmi manj v drugem delu sezone; 4. aprila bodo gostovale pri Rudarju, 18. aprila pa bodo gostile Celje. Četa trenerja Simona Rožmana je navdušila v štirih tekmah, ko je premagala Ankaran (4:0), Gorico (3:0), Maribor (2:1) in Aluminij (6:1). Na zadnji tekmi so bili strelci Lovro Bizjak dvakrat, Senijad Ibričić, Amadej Vetrih, Ruben Hebaj in Agim Ibraimi, za goste iz Kidričevega, ki so od 57. minute igrali brez izključenega Nika Marinška, pa je častni zadetek dosegel Rok Kidrič. Domžalčani zdaj že močno dihajo za ovratnik vijoličnim, ki so na drugem mestu. »Všeč mi je vsebina na igrišču. Igralci kažejo svoje lastnosti. To pomeni, da so ambiciozni, željni, tekmovalni, vsak dan se hočejo dokazovati. V tem trenutku se veselimo novih treningov in tekem,« je povedal šef rumene družine Rožman.

Prvoligaši se zdaj pripravljajo na tekme 25. kroga, ki bodo na sporedu po odmoru zaradi reprezentančne akcije 30. in 31. marca. V soboto, 31. marca, ob 20.30 bo Olimpija gostila Maribor, velikonočno obarvani derbi pa bi že lahko dal odgovor na vprašanje, ali se lahko vijolični po klavrnem nizu (zmaga ter po dva remija in poraza) vrnejo v boj za naslov prvaka. Po nedeljskem in včerajšnjem sestankovanju vodstva kluba iz Ljudskega vrta (brez Zlatka Zahovića, ki se za izpad ni pripravljen opravičiti, je pa Nogometna zveza Slovenije proti njemu že uvedla disciplinski postopek) še ni bila znana odločitev glede nadaljnjega sodelovanja s športnim direktorjem. Preostali pari 25. kroga so: Gorica – Rudar, Aluminij – Triglav (obe v petek, 30. marca), Celje – Ankaran, Krško – Domžale. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije