Nika Križnar na stopničkah

Po prvi seriji je bila četrta.
Fotografija: Nika Križnar. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nika Križnar. FOTO: Reuters

Norvežanka Maren Lundby (254,8 točke) je zmagovalka posamične tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Drugo mesto je pripadlo Avstrijki Evi Pinkelnig (252,7), tretje za prve letošnje stopničke pa Niki Križnar (250,0). Ema Klinec (242,3) je bila po tretjem mestu po prvi seriji na koncu šesta.

V boju za zmago sta se na posamični tekmi torej znašli obe najboljši slovenski skakalki te sezone. S tem sta upravičili visoka pričakovanja po sobotni ekipni tekmi, ki sta jo končali na drugem in četrtem mestu v posamični razvrstitvi preizkušnje, ki jo je slovenska reprezentanca končala na drugem mestu.

Boj za zmago in uvrstitev na stopničke je bil zelo zanimiv. Prva je od najboljših skočila mlada Avstrijka Marita Kramer, ki je z 91 metrov dolgim skokom vrgla rokavico najprej slovenskima dekletoma. S četrtega mesta po prvi seriji je napadla Križnarjeva.

Devetnajstletnica iz Delnic pri Škofji Loki je z 91 metrov dolgim skokom za vsega tri desetinke točke prevzela vodstvo in še pred nastopom svoje kolegice v reprezentanci poskrbela za druge slovenske stopničke na posamičnih tekmah v tej sezoni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije