LIGA PRVAKOV

Liverpool odpihnil bogataše iz Cityja

Vsi polfinalisti lige prvakov so praktično znani že po prvih tekmah četrtfinala.
Fotografija: Mohamed Salah. FOTO: AP
Odpri galerijo
Mohamed Salah. FOTO: AP

BARCELONA, LIVERPOOL – Prvi tekmi četrtfinala nogometne lige prvakov sta prinesli visoki zmagi gostiteljev, Barcelone in Liverpoola. Katalonci so bili s 4 : 1 boljši od Rome, Liverpoolčani pa od nogometašev iz Manchester Cityja, katerega lastnik je šejk Mansour, s 3 : 0.

Nogometaši Barcelone so povedli v 38. minuti, ko je ob podaji Andresa Ineste proti Lionelu Messiju nespretno posredoval Daniele de Rossi in zadel lastno mrežo. V drugem polčasu je vodstvo povišal Samuel Umtiti. Branilec Barcelone je po podaji Ivana Rakitiča krenil proti golu Rome in zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo, za 3 : 0 pa je poskrbel Gerard Pique
Federico Fazio, Lionel Messi in Daniele de Rossi. FOTO: AP
Federico Fazio, Lionel Messi in Daniele de Rossi. FOTO: AP

Edin Džeko je zmanjšal vodstvo Barcelone, končni izid tekme pa je postavil Luis Suarez.


Salah zadel in se poškodoval


Na drugi današnji tekmi je domači Liverpool odpihnil Manchester City. Mrežo gostov je načel Mohamed Salah. Končni izid tekme je bil postavljen že v 31. minuti, ko je tretji gol dosegel Sadio Mane. Drugi gol je 10 minut prej zabil Alex Oxlade-Chamberlain. Salah je moral kmalu po začetku drugega polčasa zapustil igrišče, menda zaradi poškodbe dimelj.

Vsi štirje polfinalisti lige prvakov so torej praktično znani že po prvih četrtfinalnih tekmah (včeraj sta v gosteh zmagala Real s 3 : 0 proti Juventusu in Bayern z 2 : 1 proti Sevilli).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije