ALPSKO SMUČANJE

Ilka z nekaj napakami, a vseeno na odru

17. v karieri na odru za zmagovalke.
Fotografija: Ilka Štuhec je 17. v karieri stopila na oder za zmagovalke. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je 17. v karieri stopila na oder za zmagovalke. FOTO: Matej Družnik

CORTINA D'AMPEZZO – Dan po drugem mestu na smuku je Ilka Štuhec na še enem smuku ponovno stopila na oder za zmagovalce. Na najnižjo stopničko se je povzpela z 51 stotinkami sekunde zaostanka za Ramono Siebenhofer. Družbo jima je delala kot druga še Nicole Schmidhofer (+ 0,04).

Ilka je zaostajala na vsej progi, potem ko je v zgornjem in srednjem delu naredila nekaj napak. Jutri bo imela s 298 točkami trenutno tretja smukačica sezone (v skupnem seštevku pa je na šestem mestu) novo priložnost za dobro uvrstitev na superveleslalomu.

»Super, da smo danes šle z vrha, kar da še tisto posebno značilnost temu smuku. Res je lepo, pogled s starta, začetek iz luknje ven in ko se spustiš v Tofano. Nekaj je bilo napakic, malo sem tu pa tam slabo videla, mogoče me je kje presenetila kakšna grbina, ampak sem vedela, da moram pustiti smuči teči. Sem zadovoljna,« je za TV Slovenija dejala najuspešnejša slovenska udeleženka v karavani v tej sezoni.

»Vse se vsak dan trudimo, da bi bile čim višje in vesela sem, da mi uspe, da sem na stopničkah. Vožnje še niso čisto popolne, pa sem vseeno čisto pri vrhu,« je še dejala Štuhčeva.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije