ŠOK

Flamenko utišal rdeče vrage

Sevilla je šokirala Manchester United in se prebila v četrtfinale lige prvakov. Finančno načeta Roma je z zadetkom Edina Džeka izločila ukrajinski Šahtar.
Fotografija: Wissam Ben Yedder je proslavljal ob obupanih rdečih vragih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Wissam Ben Yedder je proslavljal ob obupanih rdečih vragih. FOTO: Reuters

MANCHESTER – Rdeči vragi so se opekli. Sevilljin francoski napadalec Wissam Ben Yedder je v povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov, prva se je končala z izidom 0:0, z zadetkoma v 74. in 78. minuti Manchester United poslal v pekel in tako gostiteljem niti gol Romeluja Lukakuja v 84. minuti ni pomagal, da bi prišli v raj elitnega klubskega tekmovanja stare celine. ManU je tokrat v nasprotju z ligaškim obračunom z Liverpoolom deloval igralsko starokopitno, neprepričljivo in bojazljivo, trener Jose Mourinho je celo zamenjal zmagovito formulo oziroma začetno taktično postavitev. Marcus Rashford, proti Liverpoolu je ob odlični igri dvakrat zadel, je bil z levega krila premeščen na desno, Alexis Sanchez pa z mesta za udarnim napadalcem Lukakujem vrnjen na levokrilni položaj. V začetni postavi sploh ni bilo obrambnega zveznega igralca Scotta McTominaya in Juana Mate. Sevilla je na sredini igrišča mirno držala položaj, z dvakrat načeto mrežo rdečih vragov pa na koncu lahko zaplesala zmagoviti flamenko. »To ni konec sveta in ničesar ne obžalujem. To je pač nogomet, jutri je nov dan, v soboto pa nova tekma, obračun v pokalnem četrtfinalu z Brightonom,« Jose Mourinho na zunaj ni ničesar razkrival, v sebi pa je vzkipljivi Portugalec gotovo očitajoče gorel. »Ko sem bil trener Porta, smo izločili Manchester United, enako je bilo z Realom. Ne menim, da je ta izpad za klub kaj novega,« je bil Mourinho nekarakteristično zaigrano flegmatičen. »Ni opravičila, Sevilla je bila boljša, le sami sebe lahko krivimo za izpad,« je bil odkritejši zvezni igralec Nemanja Matić. »Ben Yedder je naredil razliko,« pa se je veselil trener Seville, Italijan Vincenzo Montella.
Edin Džeko je z zadetkom v 52. minuti, po 1:2 v Ukrajini, Romo prek Šahtarja iz Donjecka popeljal v nadaljevanje tekmovanja; sinovi volkulje so znova v četrtfinalu točno po desetletju. Bošnjaški nogometaš bi v januarskem prestopnem roku skoraj zapustil Romo, ta se v finančnem smislu kot v boksarskem ringu komaj oklepa vrvi, in presedlal k Chelseaju, zdaj pa je z golom in prebojem med zadnjih osem klubov v LP finančno prispeval k malce mirnejšemu položaju kluba ameriškega lastnika Jamesa Pallotte. »Januarja nisem odšel ravno zaradi tega, da bi lahko odigral tekme, kakršna je bila ta,« je bil Džeko prešeren. »Roma je izkoristila svoj trenutek,« pa je bil poklapan trener donjeških rudarjev, Portugalec Paulo Fonseca, ki je v 79. minuti ostal tudi brez izključenega branilca Ivana Ordeca. Že prej so se v četrtfinale uvrstili Real Madrid, Liverpool, Juventus in Manchester City.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije