BIATLON

Fak 10., o zmagovalcu pa fotofiniš 

Objavljeno 18. februar 2018 12.04 | Posodobljeno 18. februar 2018 13.18 | Piše: P. Pa.

Fak je boj za medaljo izgubil na tretjem streljanju, ko je enkrat zgrešil. 

Simon Schempp in Martin Fourcade. FOTO: AP
PJONGČANG – Jakovu Faku je na zadnji posamični tekmi v biatlonu s skupinskim startom na 15 kilometrov uspelo doseči še eno vrhunsko uvrstitev, 10. mesto. En zgrešen strel pa ga je verjetno stal še eno odličje. ​Drugi slovenski predstavnik na tekmi Klemen Bauer je tekmo končal na 20. mestu. 

Za zlato odličje sta se vse do konca borila Francoz Martin Fourcade in Nemec Simon Schempp. Fourcade je vse do konca diktiral tempo in vodil, a ga je v ciljni ravnini Schempp povsem ujel. Fotofiniš pa je pokazal, da je Fourcade zmagal še drugič v Pjongčangu. Napet je bil tudi boj za bronasto odličje, osvojil pa ga je Norvežan Emil Hegle Svendsen.
 

Fourcade izjemen


Jakov je povedal, da je bila tekma kaotična in da so tekmovalci v začetku šli eden čez drugega. »Užival sem, bila je prava moška tekma, borba do konca,« je dejal. Pohvalil je tudi Fourcada, ki je bil izredno hiter, čeprav je že v prvem streljanju enkrat zgrešil, pri izhodu iz kazenskega kroga pa celo še padel. Komentiral je tudi svoj zgrešeni strel v tretjem krogu: »Škoda tistega zgrešenega strela. Zadel bi ga, če bi se znebil solzice v očesu, a ni hotela ven.« Fak bo nastopil še v štafetni preizkušnji, ki bo na sporedu čez tri dni. Pričakuje, da se bo do takrat pošteno spočil in pripravil svoje telo za nov vrhunski nastop.


Slovenska atrakcija


Prava atrakcija na biatlonski tekmi pa so bili slovenski kurenti, ki so navijali za slovenska športnika. 


Deli s prijatelji