TENIS

Đoković premagal Nadala, uvrstil se je v finale

Prava poslastica v polfinalnem obračunu teniškega grand slama v Wimbledonu. 
Fotografija: Postregla sta s poslastico. FOTO: Pool, Reuters
Odpri galerijo
Postregla sta s poslastico. FOTO: Pool, Reuters

WIMBLEDON – Srb Novak Đoković se je prebil v peti finale turnirja v Wimbledonu, kjer bo v nedeljo lovil četrto lovoriko v All England Clubu. V polfinalu je s 6 : 4, 3 : 6, 7 : 6 (9), 3 : 6 in 10 : 8 nadigral Španca Rafaela Nadala. V nedeljskem finalu se bo pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je v petek po maratonskem obračunu izločil Američana Johna Isnerja.
 
Đoković je prvi naslov v Wimbledonu osvojil leta 2011, nato je uspeh ponovil še v letih 2014 in 2015.

Potem ko sta Anderson in Isner zmagovalca določila po več kot šestih urah in pol igranja, sta Nadal in Đoković dvoboj na osrednjem wimbledonskem igrišču začela v petek nekaj po 20. uri po lokalnem času. Po treh urah so ga prireditelji prekinili, saj je tak dogovor med All England Clubom in lokalnimi prebivalci. Igralca sta teniško poslastico nadaljevala danes popoldne, na terenu pa sta bila skupaj pet ur in 16 minut. Đoković je na igrišče prišel s prednostjo 2 : 1 v nizih, a je Španec hitro izenačil. V petem nizu sta Nadal, sicer prvi igralec sveta, in Đoković izmenično osvajala točke na svoj servis, nato pa je Srbu uspel break v 18. igri odločilnega niza. Dvoboj sta Španec in Srb kljub lepemu vremenu odigrala pod zaprto streho, saj sta ga v petek tako tudi začela. Pravila namreč določajo, da morajo biti enaki pogoji tako ob začetku kot ob koncu dvoboja.

Đoković, ki je trenutno 12. igralec na lestvici ATP, je z današnjo zmago še popravil razmerje zmag nad Nadalom na 27 : 25. V nedeljo bo lovil še trinajsti grand slam naslov, Nadal jim ima za zdaj 17.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije