NOGOMET

Avtobusi iz Ankarana so zmaje zbili z vrha

Nogometaši Olimpije so vodilni položaj na lestvici prepustili Mariboru Če želijo postati prvaki, morajo v soboto dobiti derbi v Ljudskem vrtu.
Fotografija: Vezist Olimpije Ricardo Alves je bil tragična osebnost dvoboja z Ankaranom. FOTO: nkolimpija.si
Odpri galerijo
Vezist Olimpije Ricardo Alves je bil tragična osebnost dvoboja z Ankaranom. FOTO: nkolimpija.si

LJUBLJANA – Jeza in razočaranje sta še vedno nadležna sostanovalca nogometašev Olimpije po morda usodnem spodrsljaju v boju za naslov prvaka. Manj kot mršavi remi (0:0) z Ankaranom v Stožicah pomeni, da morajo Ljubljančani zmagati v vseh treh preostalih tekmah do konca državnega prvenstva, najprej pa je v soboto na vrsti derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu.

Vse to samo zato, ker je Ricardo Alves v 90. minuti izgubil dvoboj z vratarjem Ankarana Primožem Bužanom po izvajanju enajstmetrovke, Filip Uremović pa je le nekaj trenutkov pozneje žogo z golove črte namesto v nebranjeno mrežo poslal pod strop stadiona. Resda je napadalec Ankarana Vedran Gerc v prvem polčasu zadel okvir Olimpijinih vrat, a pričakovati je bilo, da bodo Ljubljančani izkoristili vsaj eno od kopice zrelih priložnosti za zadetek.

»Zelo smo razočarani. Verjeli smo, da smo svoj odmerek smole potrošili že proti Gorici, ko smo spremljali podobno tekmo, a se je za nas končalo enako. Ne morem vsega pripisati nesreči. Ponavljajo se zapravljene priložnosti. Morali bi govoriti o kakovosti, mirnosti in samozavesti ali pa nečem, kar ekipo dela zmagovito oziroma nezmagovito. Žal smo v teh dveh tekmah izgubili štiri točke. Ni kaj, zdaj smo si res otežili položaj. Če želimo postati prvaki, moramo dobiti vse tekme do konca. Napravili bomo vse, da se to zgodi,« je poklapano razlagal trener zmajev Igor Bišćan, čigar dežurni kritiki so dobili nov močan veter v jadra. Med njimi prevladuje ideja, da bi se moral posloviti še pred derbijem. Že zaradi domnevne šokterapije, ki da jo potrebuje ekipa.

Šok v režiji strokovnega vodstva Ankarana je ogromen. Goste je s klopi vodil Alfred Jermaniš, pomočnik kaznovanega Vlada Badžima, ki je bil na tribuni. »Postavili smo tri avtobuse. Treh avtobusov ni lahko prebiti, še posebno če so Mercedesovi. Če že pri veteranih malega nogometa postaviš na gol pet igralcev, ne boš prejel zadetka. Mi smo se danes orientirali na branjenje našega gola. V načrtu smo poskušali z dvema hitrima nogometašema presenetiti Olimpijo. Imeli smo dve, tri polpriložnosti, zadeli smo vratnico. Vedeli smo, kako se lahko zoperstavimo Olimpiji,« je bil zgovoren Jermaniš.

V senci Olimpijine rezultatske katastrofe sta bila dvoboja v Celju in Kidričevem. Rudar je v knežjem mestu s 3:1 dobil obračun v boju za četrto mesto in uvrstitev v evropsko tekmovanje. Strateg knapov Marijan Pušnik je v sosedskem derbiju odčital lekcijo kolegu Dušanu Kosiču, še najbolj sta mu pomagala Dominik Radić z dvema in Edin Šehić z enim zadetkom. Za Celjane je častni gol v izdihljajih tekme dosegel Mitja Lotrič. Domžale so v gosteh premagale tokrat nesrečni Aluminij z 2:1, gola za zmago sta zabila Marko Alvir in Rubin Hebaj, za gostitelje je bil natančen Lucas Horvat. Kidričani so imeli precej smole, saj je Luka Štor pri izidu 0:0 dvakrat zadel okvir domžalskih vrat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije