SP

Švedi na svetovnem hokejskem prvenstvu še brez poraza

Objavljeno 10. maj 2012 01.00 | Posodobljeno 10. maj 2012 01.00 | Piše: STA, S. J.

Norveška je dosegla pomembno zmago za obstanek med najboljšimi.

Švedska proti Nemčiji.

HELSINKI – Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine na Finskem in Švedskem so danes zanesljivi zmagi dosegli domačini Švedi ter Norvežani. Švedska je še brez poraza, v četrti tekmi je premagala Nemčijo s 5 : 2, Norveška pa je dosegla pomembno zmago za obstanek med najboljšimi, Italijo je premagala s 6 : 2.

Na vrhu Kanadčani

Na vrhu skupine A so po današnjem nepopolnem 4. krogu Kanadčani, ki so zmagali tretjič, imajo pa še točko ob porazu po podaljšku proti ZDA. Tokrat so bili uspešni že v rednem delu, čeprav je bil razplet tekme s Švico tesen. Tekmeci so vodili, v zadnji tretjini je bil izid izenačen, odločilni gol pa je v 52. minuti dosegel Ryan Getzlaf.

Slovaška na tretjem mestu v skupini

Slovaška se je z drugo zmago pomaknila na začasno tretje mesto v skupini, a tudi njena pot do novih treh točke je bila naporna. Odpor Kazahstancev so strli šele ob koncu, v zadnji tretjini so povedli s 3 : 2, uspeh pa potrdili z golom na prazna vrata za končnih 4 : 2.

Švedi niso imeli večjih težav z Nemci in so jih na 34. medsebojnem dvoboju na SP še 30. premagali. Izid je bil na koncu 5 : 2 (1 : 1, 2 : 1, 2 : 0). Nemčija se je dobro upirala le do polovice tekme.

Deli s prijatelji