PO PORAZU BRAZILCEV

Zmagovalna Nemčija: selektor prilil olja na ogenj, Heidi Klum šteje

Objavljeno 09. julij 2014 12.03 | Posodobljeno 09. julij 2014 12.28 | Piše: A. K.

Lepotica ni pozabila, od kod prihaja.

Heidi je bila presrečna.

Medtem ko je Brazilija jokala, se je oglasil nemški selektor Joachim Löw, ki je po sramotnem porazu Brazilcev še prilil olja na ogenj. »Podlegli so pritisku 200 milijonov ljudi, ki so od njih pričakovali finale. Do nocojšnjega obračuna so bili sijajni. Toda pritisk jih je načel, mi pa smo jih pokončali. Lahko si predstavljam, kako se trenutno počuti Scolari.« Dodal je, da je Nemčija ta pritisk doživljala leta 2006, ko je gostila svetovno prvenstvo.

Ni evforije, finale bo drugačen

Löw zmagovalcem nad Brazilci sicer ne pusti evforije: »Nemčija mora zdaj ostati skromna in se pripravljati na finale. Nihče ni nepremagljiv. Argentina in Nizozemska sta močni ekipi z izvrstnimi igralci, kot sta Messi in Robben. Finale ne bo niti malo podoben tekmi proti Braziliji.«

Rekord na twitterju

Polfinalna nogometna tekma med Brazilijo in Nemčijo (1 : 7) je doslej najbolj komentirani športni dogodek na twitterju. Nemško zmago je namreč pospremilo kar 35,6 milijona tvitov. Med nemškimi nogometaši sta se največkrat omenjala Miroslav Klose in Toni Kroos, med brazilskimi pa vratar Julio Cesar.

STA

Heidi ni pozabila, od kod prihaja

Nemška manekenka, 41-letna Heidi Klum, ki sicer že dolga leta živi in dela v ZDA, ni pozabila, od kod prihaja. Heidi, ki se je rodila v Bergisch Gladbachu, je v torek zvečer navijala za Nemce in tako kot milijoni gledalcev po vsem svetu ni mogla verjeti svojim očem, ko so nemški nogometaši v brazilsko mrežo zabijali gol za golom.

»Lahko verjamete? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 …« je na facebooku zapisala Heidi pod fotografijo, na kateri stoji pred televizijskim zaslonom, z rokami pa si prekriva oči. Na njeni majici ni manjkal niti napis »Deutschland«. 

Kako so brazilski nogometaši navijače prosili za odpuščanje, pa si preberite tukaj.image 

Deli s prijatelji