PREDTEKMOVANJE

Šok na Maracani, branilci naslova se poslavljajo

Objavljeno 18. junij 2014 23.00 | Posodobljeno 19. junij 2014 01.11 | Piše: STA, Ma. F.

Svetovni in evropski prvaki Španci se po drugem porazu, tokrat proti Čilu (0 : 2), poslavljajo od mundiala.

RIO DE JANEIRO – Čilska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina B) v Rio de Janeiru premagala Španijo z 2 : 0 (2 : 0).

Stadion Maracana, gledalcev 74.101, sodniki: Geiger, Hurd (oba ZDA) in Fletcher (Kanada).

Strelca: 0 : 1 Vargas (20.), 0 : 2 Aranguiz (43.)

Španija: Casillas, Azpilicueta, Martinez, Ramos, Alba, Busquets, Alonso (od 46. Koke), Rodriguez (od 76. Cazorla), Silva, Iniesta, Costa (od 64. Torres)

Čile: Bravo, Isla, Medel, Jara, Mena, Diaz, Arranguiz (od 64. Gutierrez), Silva, Vidal (od 88. Carmona), Sanchez, Vargas (od 85. Valdivia)

Rumeni kartoni: Alonso; Vidal, Mena

Rdeči karton: /

Brazilsko svetovno prvenstvo je doživelo velik šok. Španci, evropski in svetovni prvaki, nimajo več možnosti za preboj med najboljših 16, potem ko so po polomu proti Nizozemski (1 : 5) danes izgubili še proti Čilu. Ta si je iz te skupine tako kot Nizozemska že priigral izločilne boje, potem ko je danes tudi dal lekcijo na videz vsega naveličanim Špancem.

Španci, ki so zaigrali brez Xavija v zvezni vrsti in Gerarda Piqueja v obrambi, v uvodu tekme niso prepričali, čeprav so v 15. minuti prek Alonsa, ki je bil sam pred Bravom, zapravili prvo lepo priložnost. Že pet minut pozneje so Čilenci, ki so bili povsem enakovredni Špancem, povedli. Po lepi akciji Vidala in Aranguiza se je v kazenskem prostoru lepo znašel Vargas in žogo potisnil v mrežo.

V 27. minuti je nato Costa prvič opozoril nase, a je zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju pa so Čilenci še vztrajali pri pogumni igri in v 43. minuti podvojili svojo prednost. Sanchez je malce z desne strani izvedel prosti strel, Casillas je žogo odbil, a le do Aranguiza, ta pa jo je spretno poslal v mrežo.

V uvodu drugega polčasa so Španci pritisnili, med drugim se je po škarjicah Coste pred golom sam znašel Busquets, a mu pred praznimi vrati ni uspelo dobro zadeti žoge. V 68. minuti so imeli Čilenci lepo priložnost za 3 : 0, a je Isla žogo poslal čez gol. Do konca tekme se Španci kljub menjavam niso znali lotiti obrambe Čila na pravi način, tudi udarca Inieste in Ramosa v končnici tekem nista pomenila večje nevarnosti za čilska vrata.
 

Deli s prijatelji