PREDTEKMOVANJE

Ruski vratar Akinfejev podaril točko Korejcem

Objavljeno 18. junij 2014 01.05 | Posodobljeno 18. junij 2014 03.52 | Piše: R. T.

Na drugi tekmi 1. kroga v skupini H so se nogometaši Rusije in Južne Koreje razšli z izidom 1 : 1.

CUIABA – Sloviti italijanski trener Fabio Capello vodi moštvo Rusije na 20. svetovnem prvenstvu v Braziliji, prvi tekmec zborne komande v skupini H pa je reprezentanca Južne Koreje. Njen selektor je Mjung-Bo Hong, ki je bil leta 2002 na domačem SP kapetan izbrane vrste, ta pa je na koncu zasedla senzacionalno četrto mesto.

Strelca: 0 : 1 Keun-Ho Li (68.), 1 : 1 Aleksander Keržakov (74.)

Rusija: Igor Akinfejev, Vasilij Berezucki, Sergej Ignjaševič, Andrej Eščenko, Dmitrij Kombarov, Jurij Žirkov (od 71. Aleksander Keržakov), Denis Glušakov, Aleksander Samedov, Viktor Fajzulin, Oleg Šatov, Aleksander Kokorin

Južna Koreja: Sung-Rjong Jung, Jong Li, Suk-Jung Jun, Jung-Gvon Kim, Jeong-Ho Hong, Sung-Jeung Ki, Kuk-Jung Han, Čung-Jong Li, Heung-Min Son, Ja-Čeol Ku, Ču-Jung Park (od 56. Keun-Ho Li)

Sodnik: Nestor Pitana (Argentina).

Po strelu rezervista Keun-Hoja Lija s kakšnih 20 metrov je ruski vratar Akinfejev izpustil žogo iz rok in nespretno prejel zadetek.

Le šest minut pozneje je zadel še ruski rezervist Keržakov, ki se je najbolje znašel po odbijanju žoge v kazenskem prostoru Južne Koreje. S tem je postal najboljši stelec ruske reprezentance, dosegel je 26 zadetkov.

»Po prejem zadetku smo težko vrnili. Vesel sem, ker je mojim igralcem to uspelo. Zelo dobro se se pobrali, Keržakovki pa je izvrsten igralec,« je dejal selektor Rusije Capello.

Njegov kolega Hong, ki vodi pretežno mlado in neizkušeno ekipo, je prav tako imel zgolj pohvale za svoje varovance: »Igralci so tokrat na igrišču dali vse od sebe. vsak od njih je v vsakem trenutku odigral taktično in fizično zelo inteligentno.«

Deli s prijatelji