SP 2014

Po porazu proti Argentini: To je sranje

Objavljeno 10. julij 2014 10.52 | Posodobljeno 10. julij 2014 10.52 | Piše: D. P., STA

S pepelom pa se je posipal Ron Vlaar, ki je zastreljal eno od enajstmetrovk.

Nizozemci so padli po enajstmetrovkah.

SAO PAULO – Nizozemci so morali davi na svetovnem nogometnem prvenstvu v Sao Paulu po streljanju enajstmetrovk priznati premoč Argentincem, ki so slavili s 4 : 2. Nizozemci so poraz sprejeli z razočaranjem, ki je še toliko večje, saj po njihovem mnenju tekma za tretje mesto ne odloča o ničemer.

Izvrstni Romero

Na eni manj zanimivih tekem v rednem delu letošnjega mundiala so tako še četrtič v drugem delu tega prvenstva odločali streli z bele točke. Spretnejši so bili Argentinci, ki se lahko zahvalijo tudi odličnemu vratarju Sergiu Romeru. Ta je štiri leta branil tudi za Alkmaar, in to prav v času, ko je nizozemsko ekipo treniral zdajšnji selektor oranjes Louis van Gaal.

»Pravzaprav smo zaslužili več. Lahko smo ponosni na to, kar smo dosegli, a zdaj je bolečina velika. Skupaj smo dali vse od sebe na tem SP, zato nam je zdaj še toliko težje. Ničesar ne gre nikomur očitati, izredno sem ponosen na ekipo. Ampak to je sranje. Do zdaj smo zmagovali, zdaj pa izgubili. A vendar to spada zraven. Tekme za tretje mesto tudi če ne bi bilo, saj šteje le ena lovorika,« je bil po tekmi razočaran prvi napadalec Nizozemcev Arjen Robben.

Odličen turnir

Njegov soigralec Wesley Sneijder prav tako meni, da si je ekipa zaslužila več. »Mislim, da smo zaslužili več. Danes je bila na igrišču zgolj ena ekipa.«

Poraz je seveda prizadel tudi selektorja van Gaala. »Nismo si pripravili dovolj priložnosti, to smo v prejšnjih tekmah počeli bolje. A to nam pove veliko o moči argentinske ekipe. Na igrišču smo imeli Robbna, van Persieja, Sneijderja, na drugi strani pa so stali Messi, Lavezzi in Higuain. To, da smo kljub odličnim argentinskim posameznikom prihajali do priložnosti, pove veliko o taktiki. Odigrali smo odličen turnir, nihče ni napovedal, da bomo prišli do polfinala,« je po tekmi dejal van Gaal.

Nizozemskega selektorja je še posebej bolelo dejstvo, da je Nizozemce »pokopal« odlični argentinski vratar Romero, ki je nekoč vadil pod njegovo taktirko. »Vlaar je bil zame najboljši posameznik tekme. Mislil sem, da bo imel dovolj samozavesti za enajstmetrovke, ampak vsi vemo, kako težke so te. To smo tokrat spet lahko videli. Bil sem v klubu, ki je Sergia Romera pripeljal v Evropo, saj je bil velik talent. A ga nisem naučil braniti enajstmetrovk. Najhuje je, ko tekmo SP izgubiš po enajstmetrovkah, zato je razočaranje še toliko večje,« je povedal van Gaal.

Razočaranje je veliko

S pepelom pa se je posipal Ron Vlaar, ki je zastreljal eno od enajstmetrovk. »Zelo sem razočaran. Res je, da sem zastreljal enajstmetrovko. Slabo sem začel strel, res škoda, da je bilo tako ... Naš prvi polčas ni bil dober,« ni našel besed Vlaar.

Deli s prijatelji