SP 2014

Pele okrcal grizlija Suareza, Maradona ga brani

Objavljeno 28. junij 2014 12.08 | Posodobljeno 28. junij 2014 12.08 | Piše: STA, D. P.

Argentinec je bil leta 1994 sam izključen s svetovnega prvenstva, ker je padel na dopinškem testu.

Luis Suarez.

RIO – Drugače kot Diego Maradona, ki je Fifino kazen Urugvajcu Luisu Suarezu označil za mafijski posel, je Pele za lokalne medije dejal, da je disciplinska kazen za Suarezov ugriz italijanskega reprezentanta Giorgia Chiellinija v ramo povsem pravična.

Stroga kazen

»Odločitev disciplinske komisije Fife, ki je Suarezu naložila devet reprezentančnih tekem prepovedi igranja in štiri mesece brez nogometa, je dobra in pravična, saj je treba postaviti zgled in preprečiti tovrstne agresije na igrišču. Če takšnih incidentov ne bi strogo kaznovali že na samem začetku, bi jih lahko nogometaši še kdaj ponovili,« je dejal 73-letni legendarni brazilski zvezdnik za lokalne medije na novinarski konferenci v Rio de Janeiru.

Konec nasilju

»Jaz menim, da je bila kazen tako visoka tudi zato, ker bo Fifi zdaj lahko vodilo za naprej. Prav je, da naredimo konec nasilju na igrišču. Ob takšni kazni nikomur ne bo prišlo na misel, da bi Suareza kopiral in si tudi sam privoščil kaj podobnega,« je za O Tempo še dejal Pele.

Medtem pa je Pelejev večni tekmec, Argentinec Maradona kazen označil za zelo nepravično. Maradona, znan po dolgem jeziku, je krovno nogometno zvezo po izreku visoke kazni javno pozval: »Zakaj ga preprosto ne vržete v Guantanamo?«

Po njegovem mnenju je kazen prehuda. »Zakaj? Kaj je storil? Je koga ubil? To je nepravična kazen, to so mafijski posli.« Argentinec je bil leta 1994 sam izključen s svetovnega prvenstva v ZDA zaradi uživanja efedrina.

Deli s prijatelji