SVETOVNO PRVENSTVO

Lionel Messi v izdihljajih tekme strl iranska srca

Objavljeno 21. junij 2014 20.00 | Posodobljeno 21. junij 2014 22.08 | Piše: M. U.

Argentina – Iran 1 : 0

Foto: Reuters

BELO HORIZONTE – Argentinska nogometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina F) v Belo Horizonteju premagala Iran z 1 : 0 (0 : 0). Edini zadetek je v 91. minuti dosegel Lionel Messi.

Stadion Mineirao, gledalcev 57.000, sodniki: Mažić, Ristić in Djurdjević (vsi Srbija)

Strelec: 1 : 0 Messi (91)

Argentina: Romero, Zabaleta, Garay, Rojo, Fernandez, Gago, Di Maria (od 94. Biglia), Mascherano, Higuain (od 77. Palacio), Messi, Agüero (od 77. Lavezzi)

Iran: A. Haghighi, Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi, Hajsafi (od 88. R. Haghighi), Nekounam, Timotian, Dejagah (od 85. Alireza), Ghoochannejhad, Masoud (od 76. Heydari).

Rumeni kartoni: Nekounam, Masoud

Iranci so že v prvem polčasu kar nekoliko presenetili Argentince, čeprav so bili Južnoameričani boljši in nevarnejši tekmec. Pripravili so si nekaj strelov, vendar noben ni končal v mreži Irancev, ki so se disciplinirano branili vseh 45 minut. Zdržali so tudi drugih 45 minut, nato pa gol prejeli v 91. minuti, ko je mojstrsko zadel Lionel Messi. Argentinci so zdaj z dvema zmagama že med 16 najboljšimi ekipami mundiala.

Prvič so bili varovanci Alejandra Sabelle nevarni v 22. minuti, ko je Gonzalo Higuain v kazenskem prostoru podal nazaj do Sergia Agüera, ki je meril proti daljši vratnici, z obrambo pa se je izkazal Alireza Haghighi. Dve minuti kasneje bi se lahko med strelce vpisal Marcos Rojo, ki je dobil skok, streljal z glavo, toda žogo za nekaj centimetrov poslal mimo vratnice. Naslednjo lepo priložnost so imeli v 37. minuti, ko je Ezequiel Garay z glavo meril prek gola. Iranci pa so najlepšo priložnost v prvem delu zapravili v 42. minuti, Jalal Hosseini je streljal z glavo prek gola.

Iranci so tako kot v prvem polčasu tudi v drugem pretili iz protinapadov

V 52. minuti je enega od njih z glavo zaključil Reza Ghoochannejhad, v 67. minuti pa Ashkan Dejagah, Argentinci pa so se lahko zahvalili le Ikerju Romeru, ki je oba strela odlično ubranil. Južnoameričani so še naprej imeli žogo več v svojih nogah, a bili brez prave ideje ob zaključku. Messi je po uri igre žogo popeljal na rob kazenskega prostora, toda meril mimo leve vratnice, v 74. je s prostega strela meril v zunanji del mreže, Angel di Maria pa je minuto kasneje nastreljal iranskega vratarja. Iran je še naprej vse stavil na protinapade, štiri minute pred koncem tekme pa se je v njem znašel Ghoochannejhad, Romero pa je bil še enkrat več na pravem mestu.

Vse je že kazalo, da bodo Iranci prišli do velike točke, vendar je Messi v 91. minuti stvari vzel v svoje noge, z natančnim strelom pa premagal tokrat nemočnega Alirezo Haghighija.

Deli s prijatelji