SKUPINA C

Kolumbijci so ugnali Grke

Objavljeno 14. junij 2014 20.09 | Posodobljeno 14. junij 2014 22.30 | Piše: STA, A. K.

Kolumbija in Grčija sta odprli tretji dan svetovnega prvenstva.

BELO HORIZONTE – Nogometaši Kolumbije so v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina C) v Belo Horizonteju premagali Grčijo s 3 : 0 (1 : 0).

Stadion Mineirao, gledalcev 58.000, sodniki: Geiger, Hurd (oba ZDA) in Fletcher (Kanada).

Strelci: 1 : 0 Armero (5.), 2 : 0 Gutierrez (58.), 3 : 0 Rodriguez (90.).

Kolumbija: Ospina, Zapata, Yepes, Sanchez, Armero (od 74. Arias), Aguilar (od 69. Mejia), Gutierrez (od 76. Martinez), Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo, Zuñiga.

Grčija: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (od 78. Karagunis), Salpingidis (od 57. Fetfatzidis), Torosidis, Gekas (od 64. Mitroglu), Papastatopulos, Holevas, Kacuranis.

Rumeni kartoni: Sanchez; Papastatopulos, Salpingidis.

Izbranci Joseja Pekermana so kljub odsotnosti poškodovanega prvega strelca Radamela Falcaa uspešno začeli mundial v Braziliji. Po svoji kompaktnosti in ne ravno napadalni usmerjenosti znano Grčijo so ugnali z goli Armera, Gutierreza in Rodrigueza ter tako napravili velik korak k pričakovanemu in tako želenemu napredovanju v izločilne boje. Kolumbijci bodo naslednji obračun igrali v četrtek, ko se bodo v Brasilii pomerili s Slonokoščeno obalo. To v noči na nedeljo čaka obračun z Japonsko.

Kolumbijci so tekmo izvrstno začeli in že v peti minuti povedli. Cuadrado, soigralec Iličića pri Fiorentini, je z desne strani podal žogo na vrh kazenskega prostora, od koder je Armero z ne preveč močnim, a dovolj natančnim strelom žogo spravil čez golovo črto. Kmalu zatem so prvič zagrozili Grki, ko je Kone z roba kazenskega prostora meril le malo mimo desne vratnice.

Sledilo je obdobje mirnejše igre, v katerem si ekipi nista priigrali kakšne res velike priložnosti. Velja omeniti še volej Rodrigueza iz bližine, ko je žoga v 37. minuti zletela visoko čez gol, in še en strel Koneja z roba kazenskega prostora v 45. minuti, ko se je izkazal kolumbijski vratar Ospina.

V 58. minuti so Kolumbijci povedli z 2 : 0. Po kotu z desne strani je Aguilar žogo pred vrati podaljšal do napadalca buenosaireškega moštva River Plata Gutierreza, ki je iz bližine ugnal grškega vratarja Karnezisa in dosegel svoj 13. reprezentančni gol. V 63. minuti so bili blizu znižanja zaostanka Grki, saj je Gekas s strelom z glavo zatresel prečko.

Karnezis je bil znova na preizkušnji v 76. minuti po strelu Ariasa, soigralca Matavža pri PSV iz Eindhovna, z roba kazenskega prostora, s podobne razdalje pa je bil v 85. minuti na drugi strani malce premalo natančen Samaras. Je pa bil v sodniškem dodatku natančnejši Monacov nogometaš  Rodriguez, ki je z 12 metrov unovčil podajo Cuadrada za končnih 3 : 0.

Deli s prijatelji