PREDTEKMOVANJE

Japonci in Grki niso zmogli zadetka

Objavljeno 20. junij 2014 02.14 | Posodobljeno 20. junij 2014 04.08 | Piše: R. T.

V 2. krogu predtekmovanja sta si Japonska in Grčija razdelila točki.

Tudi nastopi japonske nogometne reprezentance so vprašljivi.

NATAL – Nogometni reprezentanci Japonske in Grčije sta si v 2. krogu predtekmovanja na svetovnem prvenstvu v Braziliji v skupini C razdelili točki v tekmi brez golov. Kolumbija s 6 točkami zanesljivo potuje v osmino finala, Slonokoščena obala ima 3 točke, Japonska in Grčija pa po 1.

Stadion Arena Das Dunas, gledalcev 39.485, sodniki: Aguilar, Torres in Zumba (vsi Salvador).

Japonska: Kavašima, Učida, Jošida, Kono, Nagatomo, Jamaguči, Hasebe (od 46. Endo), Okazaki, Honda, Okubo, Osako (od 57. Kagava)

Grčija: Karnezis, Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas, Maniatis, Kacuranis, Kone (od 81. Salpingidis), Fetfatzidis (od 41. Karagunis), Mitroglu (od 35. Gekas), Samaras

Rumeni kartoni: Hasebe; Kacuranis, Samaras, Torosodis

Rdeči karton: Kacuranis (38.)

Čeprav so Japonci večino tekme igrali z igralcem več in imeli žogo več v svoji posesti, pa je bila tekma podobno anemična kot obračun Irana in Nigerije. Točka na vsaki strani obe ekipi ohranja v igri za napredovanje.

Prvi polčas dvoboja ni navdušil, priložnosti so bile redke. Japonci so imeli žogo večinoma v svoji posesti, a niso vedeli, kaj z njo narediti proti neugodnim Grkom. Eno redkih priložnosti so zapravili v 21. minuti, ko je Osako žogo poslal malo mimo gola. Slabih 20 minut pozneje je na drugi strani Torosidis prišel do odbite žoge, a je bil Kavašima na pravem mestu.

V uvodu drugega polčasa se slika na igrišču ni spremenila. Ekipi sta še naprej igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, pravega zaključnega strela pa ni bilo. Šele v 68. minuti so Japonci zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je Kagava podal pred gol do Okuba, ta pa je žogo slabo zadel in jo poslal mimo vrat.

Azijci so znova zagrozili v 71. minuti, po neodločnem izbijanju grških branilcev je do žoge prišel Učida, toda žogo je poslal mimo gola. Tudi v naslednjih minutah so več želje po zadetku kazali Japonci, a trmasti Grki se niso pustili in vse ključne japonske podaje pravočasno prestregli.

Deli s prijatelji