MUNDIAL

Francozi nadigrali Švicarje

Objavljeno 20. junij 2014 23.01 | Posodobljeno 21. junij 2014 01.23 | Piše: STA, Ma. F.

Francozi so po zanesljivi predstavi proti Hondurasu svojo moč pokazali še proti Švicarjem.

SALVADOR – Francoska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina E) v Salvadorju premagala Švico s 5 : 2 (3 : 0).

Stadion Arena Fonte Nova, gledalcev 50.000, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).

Strelci: 1 : 0 Giroud (17.), 2 : 0 Matuidi (18.), 3 : 0 Valbuena (40.), 4 : 0 Benzema (67.), 5 : 0 Sissoko (73.), 5 : 1 Dzemaili (81.), 5 : 2 Xhaka (87.)

Francija: Lloris, Evra, Varane, Sakho (od 66. Koscielny), Debuchy, Cabaye, Matuidi, Sissoko, Giroud (od 63. Pogba), Benzema, Valbuena (od 82. Griezmann).

Švica: Benaglio, Lichtsteiner, von Bergen (od 9. Senderos), Inler, Seferović (od 69. Drmić), Xhaka, Behrami (od 46. Dzemaili), Rodriguez, Mehmedi, Djourou, Shaqiri

Rumeni karton: Cabaye

Rdeči karton: /

Francozi so po zanesljivi predstavi proti Hondurasu svojo moč pokazali še proti Švicarjem. Ti so bili povsem nebogljeni in že po prvem polčasu je bilo jasno, da ugodnega razpleta zanje ne bo. Francozi so se izkazali z dobro ekipno igro in odlično realizacijo ter si zagotovili osmino finala.

Izbranci Didiera Deschampsa so v prvem polčasu hitro izpolnili svoje želje. Ob odločni in čvrsti igri so kmalu prišli do zanesljivega vodstva. Že v 17. minuti je zadel Giroud, ko je z glavo izkoristil podajo Valbuene. Takoj zatem so galski petelini povedli z 2 : 0, Benzema je podal na levo stran kazenskega prostora, od koder je na prvi vratnico streljal Matuidi in ob ne ravno najboljšem posredovanju Benaglia poskrbel za novo veselje Francozov.

V 25. minuti je novo priložnost za Francoze zapravil Benzema, čigar strel je švicarski vratar obranil, pet minut pozneje pa so šokirani Švicarji prišli do prve lepe priložnosti, toda Shaqiri je žogo poslal mimo gola. Novo razburjenje je sledilo v 31. minuti, ko je Djourou zrušil Benzemaja v kazenskem prostoru, a napadalcu madridskega Reala je strel z bele točke Benaglio obranil. Do odbite žoge je prišel Cabaye, a zadel le prečko.

Tekma je bila praktično odločena v 40. minuti, saj so Francozi takrat povedli s 3 : 0. Giroud je lepo z leve strani kazenskega prostora podal pred gol, kamor je pritekel Valbuena in zatresel mrežo.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Francozi so imeli kup lepih priložnosti, izkoristili pa le dve. Benzema je v 67. minuti lepo zadel po podaji Pogbaja, šest minut pozneje pa je po Benzemajevi podaji na desno stran kazenskega prostora z diagonalnim strelom Benaglia premagal še Sissoko s svojim prvencem v francoski državni vrsti.

Švica je prvi zadetek zabila v 81. minuti, potem ko je Dzemaili s prostega strela s 25 metrov žogo poslal skozi živi zid in mimo Llorisa. V 87. minuti je Švicarjem uspelo še malce omiliti poraz, ko je po podaji Inlerja z volejem zadel Xhaka.
 

Deli s prijatelji