NEUTOLAŽLJIVI

FOTO: Brazilci v solzah, nogometaši: Odpustite nam

Objavljeno 09. julij 2014 10.29 | Posodobljeno 09. julij 2014 11.41 | Piše: A. K.

Scolari Brazilce prosi za odpuščanje. Pravi, da je sam kriv za poraz.

BELO HORIZONTE – V torek so Brazilci občutili tragično plat nogometa, saj so se njihove sanje o šestem naslovu prvakov razblinile s pravim polomom.image Nemci so jih namreč premagali s 7 : 1, po koncu tekme pa je tako igralce kot tudi navijače ovila globoka žalost, ki je zlepa ne bodo pozabili.

Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari se je kljub vsemu po tekmi pojavil na novinarski konferenci in dejal, da je sam kriv za poraz, brazilski narod pa prosil za odpuščanje. »Odgovoren sem za ta katastrofalni rezultat. Kriv sem in Brazilce prosim za odpuščanje. Delno je kriva tudi ekipa, toda jaz sem tisti, ki je izbiral igralce. Dali smo vse od sebe, toda proti nam je igrala Nemčija, ki je bila absolutno fantastična,« je povedal Scolari.

Za odpuščanje je prosil tudi navijače. »Odpustite nam. Žal nam je, ker se nam ni uspelo prebiti v finale, toda poskušali bomo zmagati na tekmi za tretje mesto,« je obljubil.

Javno opravičilo

Kameram pa so se izogibali igralci, edini, ki si je upal spregovoriti za javnost, je bil brazilski vratar Julio Cesar. »Težko je razložiti, kaj se je zgodilo. Nemčija je odigrala enkratno tekmo in se pokazala kot prava ekipa. Naredila je tisto, česar mi nismo mogli. Razpadli smo že po prvem golu. Med polčasom smo se eden drugemu opravičevali. Hudo nam je, nimam besed,« je povedal Cesar.

David Luiz se je tako kot selektor opravičil navijačem. »Želeli smo razveseliti narod. Žal mi je, ker nam ni uspelo. Opravičujem se vsem Brazilcem. Želel sem videti nasmehe na obrazu teh ljudi,« je povedal in čestital Nemcem za zmago.

Kako so se nogometaši in navijači odzvali na poraz, si oglejte v galeriji. 

 

 

Deli s prijatelji