SPREMEMBE

Fifa razmišlja še o dodatni menjavi igralcev

Objavljeno 03. julij 2014 11.01 | Posodobljeno 03. julij 2014 11.01 | Piše: STA, D. P.

»Osebno menim, da bi imeli s tem na igriščih precej manj igralcev s krči. Zamenjave prinesejo igri svežino.«

Sepp Blatter ne želi podaljškov.

RIO DE JANEIRO – Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je ob robu dogajanja na igriščih na svetovnem prvenstvu v Braziliji z mislimi že v prihodnosti. Krovna nogometna organizacija razmišlja, da bi uvedla četrto zamenjavo igralcev, če bi se na tekmi igrali podaljški.

Pohvalno o ideji

»To je ideja, o kateri smo že debatirali s selektorji. Tu smo, da zabavamo ljudi, tako da je ena zamenjava v podaljšku, če je, recimo, igralec poškodovan, dobra ideja,« meni 66-letni Gerard Houllier, nekdanji trener Liverpoola in PSG, zdaj pa član tehničnega oddelka pri Fifi.

Menjave naredile svoje

Ob tem je dodal, da se je ritem na tekmah v zadnjih letih močno pospešil. V Braziliji je četrtina golov padla v zadnjih 15 minutah tekem, kar po mnenju Houlliera nakazuje, da menjave igrajo ključno vlogo. Ti igralci so na SP dosegli 29 zadetkov od skupno 154.

Do svežine

»Osebno menim, da bi imeli s tem na igriščih precej manj igralcev s krči. Zamenjave prinesejo igri svežino,« je še dejal nekdanji selektor francoske reprezentance.

Iz Fife so ob tem sporočili, da bodo o možnosti uvedbe četrte zamenjave spregovorili na naslednjem srečanju s predstavniki nacionalnih zvez, ki bo jeseni.

Deli s prijatelji