ZAVRNJENA PRITOŽBA

Fifa brez kazni za Zuñigo

Objavljeno 07. julij 2014 21.10 | Posodobljeno 07. julij 2014 21.10 | Piše: STA, Ma. F.

Neymar je prvenstvo že končal z zlomljenim vretencem, Zuñiga pa jo bo, kot kaže, odnesel brez kazni.

Kolumbijski nogometaš Juan Camilo Zuñiga je na četrtfinalni tekmi proti Braziliji poškodoval zvezdnika domače vrste Neymarja.

RIO DE JANEIRO – Mednarodna nogometna zveza Fifa ne bo začela nobenega disciplinskega postopka zoper kolumbijskega napadalca Juana Zuñ igo, ki je na četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva proti Braziliji s kolenom v hrbet poškodoval zvezdnika domače vrste Neymarja. Ta je prvenstvo že končal z zlomljenim vretencem, Zuñiga pa jo bo, kot kaže, odnesel brez kazni.

Pri Fifi so danes pojasnili, da disciplinska komisija ne more kaznovati kolumbijskega branilca glede na disciplinski kodeks, ker je glavni sodnik tekme Španec Carlos Velasco prekršek nad brazilskim napadalcem Neymarjem dobro videl, vendar ga ni kaznoval in je le zamahnil z roko, naj ekipi nadaljujeta igro.

Ob tem so pri Fifi že zavrnili pritožbo brazilske nogometne zveze CBF na rumeni karton kapetana Thiaga Silve, saj ta nima pravne podlage, zato so pri Fifi potrdili, da nogometaš ne bo smel zaigrati na polfinalni tekmi proti Nemčiji.
 

Deli s prijatelji