SP V NOGOMETU

Evropske državnike ne briga start mundiala

Objavljeno 12. junij 2014 12.23 | Posodobljeno 12. junij 2014 12.31 | Piše: STA, R. T.

Na otvoritveni tekmi SP med Brazilijo in Hrvaško bo danes ob 22h v Sao Paulu na VIP-tribuni državniška eksotika sveta.

SAO PAULO – Nogometni spektakel v Braziliji, svetovno prvenstvo, ki ga bo ta južnoameriška država gostila med 12. junijem in 13. julijem, si bodo v živo ogledali tudi številni svetovni voditelji. Na drevišnji premierni tekmi mundiala med Brazilijo in Hrvaško bo 11 državnikov, predsednikov vlad in držav.

Iz pisarne brazilske predsednice Dilme Rousseff so sporočili, da si bo tekmo, s katero se bo začelo prvenstvo v Sao Paulu, ogledal tudi generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun ter še 11 voditeljev držav. Med povabljenimi so katarski emir Tamim Bin Hamad al Thani, predsednik Gabona Ali Bongo Ondimba, predsednik Bolivije Evo Morales.

Glavna Rouseffova in Mlanović

Glavna gosta v VIP-loži na stadionu moštva Corinthians bosta brazilska predsednica Dilma Rousseff in hrvaški premier Zoran Milanović. Na tribunah pa bodo še predsednica Čila Michelle Bachelet, paragvajski predsednik Horacio Cartes, ekvadorski Rafael Correa, urugvajski Jose Mujica, predsednik Republike Kongo Denis Sassou Nguesso ter predsednika Surinama in Angole Desire Bouterse in Jose Eduardo dos Santos ter podpredsednik Gane Kwesi Bekoe Amissah-Arthur.

Varčevanje

Zanimivo je, da med državniki, ki so napovedali udeležbo, le hrvaški premier Milanović prihaja s stare celine. Če že, si bodo evropski voditelji ogledali tekme svojih reprezentanc, nekateri le v primeru, če se bodo njihovi nogometaši uvrstili v izločilne boje. V časih velike ekonomske in socialne krize si pač ne morejo dovoliti, da bi s posebnimi letali zgolj skočili v Brazilijo na eno tekmo.
 

Deli s prijatelji