PREDTEKMOVANJE

Depay Nizozemcem prinesel tri točke

Objavljeno 18. junij 2014 20.00 | Posodobljeno 18. junij 2014 22.17 | Piše: STA, Ma. F.

Nizozemska je v 2. krogu skupine B z veliko napora premagala Avstralijo s 3 : 2.

PORTO ALEGRE – Nizozemska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina B) v Porto Alegreju premagala Avstralijo s 3 : 2 (1 : 1).

Stadion Beira-Rio, gledalcev 42.877, sodniki: Haimoudi, Etchiali (oba Alžirija) in Achik (Maroko).

Strelci: 1 : 0 Robben (20.), 1 : 1 Cahill (21.), 1 : 2 Jedinak (54., 11 m), 2 : 2 van Persie (57.), 3 : 2 Depay (68.)

Nizozemska: Cillessen, Vlaar, de Vrij, Martins Indi (od 45. Depay), Janmaat, de Guzman (od 78. Wijnaldum), de Jong, Blind, Sneijder, van Persie (od 87. Lens), Robben

Avstralija: Ryan, McGowan, Wilkinson, Spiranović, Davidson, Jedinak, McKay, Leckie, Bresciano (od 51. Božanić), Oar (od 77. Taggart), Cahill (od 68. Halloran)

Rumena kartona: van Persie; Cahill

Rdeči karton: /

Izbranci Louisa van Gaala so po gladki zmagi proti branilcem naslova Špancem tokrat malce nepričakovano naleteli na tršega tekmeca. »Socceroos« so se favoritom izvrstno upirali, tudi vodili, a na koncu so vendarle morali priznati premoč Nizozemcem, ki so si kot prva izbrana vrsta na tem prvenstvu zagotovili osmino finala.

Nizozemci so povedli v 20. minuti, ko je Robben samostojno akcijo učinkovito končal v kazenskem prostoru. Mnogi so pomislili, da se začenja polom Avstralije, a so igralci iz dežele tam spodaj izvrstno reagirali in že v naslednji minuti izenačili. Med strelce se je vpisal neuničljivi Cahill, ki je z volejem premagal Cillessena.

Tudi v naslednjih trenutkih je bilo dogajanje v Porto Alegreju zanimivo, pa ne toliko po zaslugi Nizozemcev. Ti so sicer imeli še eno polpriložnost, na drugi strani pa so resneje zagrozili Avstralci, najprej prek Bresciana, ki je v 31. minuti žogo s 15 metrov poslal čez prečko, dve minuti zatem pa se je do žoge v kazenskem prostoru lepo dokopal Spiranović, a preslabo zadel žogo.

Avstralci so v 54. minuti celo povedli, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral Janmaat, Jedinak pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Toda Nizozemci so takoj izničili zaostanek, ko je z dobrih 10 metrov žogo pod prečko poslal van Persie. Ta sicer zaradi rumenih kartonov (tako kot na drugi strani Cahill) ne bo smel igrati v zadnjem krogu skupinskega dela.

Avstralci so bili čez nekaj minut spet nevarni v kazenskem prostoru Nizozemcev, a svoje priložnosti Leckie ni izkoristil, to pa je že v naslednjem napadu v 68. minuti kaznoval Depay, ki je zadel s 25 metrov.

Nizozemci so nato zapravili še eno obetavno akcijo, van Persie je žogo podal na dobrih 10 metrov od vrat do de Jonga, ta pa je slabo ustrelil. To je bila tudi zadnja resna priložnost na tekmi.

Deli s prijatelji