KATALONCI

Čistka v Barceloni, prihaja Higuain?

Objavljeno 16. junij 2014 13.41 | Posodobljeno 16. junij 2014 13.41 | Piše: STA, D. P.

Pred njim so si nove delodajalce že poiskali Victor Valdes, Carles Puyol in Cesc Fabregas.

Kapetan Barcelone Xavi Hernandez je dvignil španski superpokal.

BARCELONA – Prenova nogometnega kluba Barcelona se nadaljuje. Po poročanju španskih medijev naj bi Katalonijo zapustil tudi Xavi Hernandez, eden od stebrov kluba v preteklih petnajstih letih. Xavi naj bi kariero nadaljeval v Katarju. Istočasno so se pojavile govorice, da bo v Barcelono prišel argentinski strelec Gonzalo Higuain.

25 milijonov

Xavi naj bi imel na mizi ponudbo katarskega kluba Al Sad, ki mu ponuja za triletno igranje 25 milijonov evrov. O prestopu naj ne bi dolgo razmišljal, saj mu je novi trener Barcelone Luis Enrique sporočil, da v novem sistemu nima zagotovljenega mesta v prvi postavi.

Xavi je bil eden glavnih tvorcev zgodovinskih uspehov Barcelone, ki je v zadnjem desetletju vladala v Evropi in svetu. Pod njegovo taktirko je klub osvojil tri lige prvakov, šest naslovov španskega prvaka, reprezentanca Španije pa je v tem času postala svetovni prvak in dvakrat evropski.

Trojec odšel

Xavi je tako četrti pomemben igralec, ki bo očitno zapustil Barcelono. Pred njim so si nove delodajalce že poiskali Victor Valdes, Carles Puyol in Cesc Fabregas.

Španski mediji hkrati poročajo o novih okrepitvah Barcelone. Na vrhu seznama trenerja Luisa Enriqueja je Gonzalo Higuain, trenutno član Napolija. Argentinec ni zanikal vrnitve v Španijo – prej je igral za Real Madrid. Dejal je, da je za vsakega nogometaša velika čast igrati za Barcelono. »Trenutno razmišljam samo o svetovnem prvenstvu. Klubske zadeve pridejo na vrsto nekoliko kasneje,« je dodal 26-letni Higuain.

Deli s prijatelji