MUNDIAL

Belgija pričakovano premagala Alžirijo

Objavljeno 17. junij 2014 20.01 | Posodobljeno 17. junij 2014 22.34 | Piše: Ma. F.

Do 70. minute je vodila Alžirija.

BELO HORIZONTE – Nogometaši Belgije so v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina H) v Belo Horizonteju premagali Alžirijo z 2 : 1 (0 : 1).

Stadion Mineirao, gledalcev 55.000, sodniki: Rodriquez, Torrentera in Quintero (vsi Mehika).

Strelci: 0 : 1 Feghouli (25., 11 m), 1 : 1 Fellaini (69.), 2 : 1 Mertens (80.)

Belgija: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Van Buyten, Witsel, Dembele (od 65. Fellaini), Chadli (od 46. Mertens), De Bruyne, Hazard, Lukaku (od 58. Origi)

Alžirija: M'bolhi, Bougherra, Ghoulam, Halliche, Feghouli, Medjani, Bentaleb, Soudani (od 66. Slimani), Taider, Mahrez (od 72. Lacen), Mostefa

Rumena kartona: Vertonghen; Bentaleb

Rdeči karton: /

Belgijski trener Marc Wilmots je na igrišče poslal napadalno zasedbo, a na klopi pustil zvezdnika Manchester Uniteda Fellainija. Na drugi strani je selektor Alžirije Vahid Halilhodžić tekmo začel s Feghoulijem, napadalca Islama Slimanija pa prihranil za kasneje.

V 25. minuti so povedli Alžirci. Vertonghen je ob napadu Alžirije v kazenskem prostoru nepravilno z vlečenjem za roko ustavljal Feghoulija, ta pa je padel. Glavni sodnik Rodriguez je naprej Belgijcu pokazal rumeni karton, nato pa še na belo točko. Enajstmetrovko je Feghouli izvajal sam in premagal Courtoisa s strelom v desni del vrat, medtem ko se je belgijski čuvaj mreže vrgel v levo stran.

Menjave belgijskega stratega Wilmotsa so sadove obrodile v drugem polčasu. Origi, ki je v igro stopil v 58. minuti, se je po uspešnem preigravanju alžirske obrambe sam znašel pred vrati M'bolhija, a je alžirski vratar strel ubranil z nogo. Toda belgijski pritisk se je obrestoval v 69. minuti. Šah mat v dveh potezah sta uprizorila De Bruyne s podajo in z zadetkom Fellaini, ki je v igro stopil zgolj štiri minute pred tem.

V 80. minuti so Belgijci po hitrem protinapadu povedli z 2 : 1. Hazard je pobegnil v protinapad po levi strani, z njim sta stekla še Origi po sredini in Mertens po desni strani. Obramba Alžirije se je osredotočila na Origija, Hazard pa podal do Mertensa, ki se je znašel sam pred golom in z močnim strelom poskrbel za vodstvo Belgijcev. V 84. minuti je Fellaini z glavo nevarno meril v gol Alžirije, a je M'bolhi žogo še odbil čez vrata. V zaključnih minutah so Alžirci skušali izenačiti, a je izid ostal nespremenjen.
 

 

Deli s prijatelji