PRIPRAVE NA SP

Avstralcem in Irancem remi, Rusi premagali Slovake

Objavljeno 26. maj 2014 23.21 | Posodobljeno 26. maj 2014 23.51 | Piše: STA, Mo. S.

Pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva se igrajo prijateljske tekme.

SYDNEY, PARIZ, HARTBERG – Nogometni reprezentanci Avstralije in Republike Južne Afrike sta se ena prijateljski nogometni tekmi v Sydneyju razšli brez zmagovalca 1 : 1 (1 : 1). Za Republiko Južno Afriko je v 13. minuti zadel Ayanda Patosi, le minuto kasneje pa je za Avstralijo izenačil Tim Cahill.

Avstralija se sicer pripravlja na svetovno prvenstvo, kjer bo v predtekmovanju naletela na zelo močne tekmece – branilce naslova Špance, finaliste zadnjega SP Nizozemce in Čile.

Rusi premagali Slovake, Iranci remizirali s Črno goro

Nogometna reprezentanca Rusije je v pripravah na SP odigrala prijateljsko tekmo s Slovaško in jo v St. Peterburgu premagala z 1 : 0. Rusija je zmagala z zadetkom Aleksandra Keržakova v 82. minuti, ki je v igro vstopil šele nekaj minut pred tem. Rusi bodo pred odhodom v Brazilijo igrali še dve tekmi, v Oslu z Norveško in v Moskvi z Marokom. Na SP bodo igrali v skupini H z Alžirijo, Južno Korejo in Belgijo.

V Hartbergu se je eden od udeležencev SP, Iran, na tekmi s Črnogorci razšel brez golov. Iranci so pred odhodom na mundial pokazali slabo strelsko formo, saj so tudi prejšnjo prijateljsko tekmo proti Belorusiji, ki so jo odigrali med pripravami v Avstriji, končali brez zadetka. Iranci bodo v skupini F igrali z Bosno in Hercegovino, Argentino in Nigerijo.

Kamerun zmagal

Nogometaši Kameruna so igrali z Makedonijo in zmagali z 2 : 0. Na prvi prijateljski tekmi pred SP sta za afriško ekipo zadela Pierre Webo (52.) in Maxim Choupo-Moting (84.). V četrtek bodo Kamerunci igrali še eno tekmo, njihovi nasprotniki pa bodo Paragvajci. Na SP bodo Kamerunci igrali v skupini A z domačini, Hrvati in Mehičani.

Deli s prijatelji