SP ŠPANIJA

Sramota za organizatorje: Zdovčevi kaznovani zaradi ferpleja?!

Objavljeno 05. september 2014 08.29 | Posodobljeno 05. september 2014 08.39 | Piše: D. P.

»Zelo sem nesrečen, saj smo izgubili izjemno pomembno tekmo. Potrebovali smo kanček sreče, ki pa je tokrat nismo imeli,« je zapravljeno priložnost obžaloval Jure Zdovc.

LAS PALMAS – Sinočnji večer ni bil slovenski. Le dve točki v zadnji četrtini, obilo smole pri odbitih žog in vsej pet 'zicerjev' v odločilnih trenutkih je preveč, da bi Slovenija ugnala povprečno, a žilavo Litvo.

»Zelo sem nesrečen, saj smo izgubili izjemno pomembno tekmo. Potrebovali smo kanček sreče, ki pa je tokrat nismo imeli,« je zapravljeno priložnost obžaloval Jure Zdovc.

Usodna zadnja četrtina

»Žal mi je igralcev, ki so dali vse do sebe, naredili vse, da bi zmagali, vendar jim ni uspelo. Tri četrtine smo odigrali zelo dobro, tako v napadu kot obrambi, nato pa je prišla zadnja, v kateri smo zgrešili cel kup priložnosti,« tudi njemu ni bilo jasno, kako je naši zasedbi uspelo zapraviti toliko priložnosti.

Bili so pošteni, zato so kaznovani?!

V uteho mu je le to, da so bili pošteni – od začetka do konca tekmovanja. Ni skrivnost, da bi lahko že v sredo namerno izgubili proti Angoli in si zagotovili prvo ali tretje mesto. Pa se je Slovenija zavestno odločila, da zmaga. Je pa nečeden posel opravila Avstralija, ki je zavestno izgubila in pristala na tretjem mestu.

Čista vest edina uteha

»Zaradi sistema tekmovanja smo bili kaznovani, imamo pa čisto vest, da smo šli na vseh tekmah na zmago. Prvenstva še ni konec. Zbrati se moramo in zaradi navijačev, ki nas podpirajo v takem številu, igrati naprej,« sklene Zdovc, ki danes ob osmih zjutraj z ekipo s čarterskim letom že leti v Barcelono, kjer jutri ob 16. uri Slovenijo čaka tekma osmine finala proti Dominikanski republiki.

ZDA nas čakajo

Poklapani so bili tudi košarkarji, tudi izkušeni Domen Lorbek ni skrival razočaranja: »Tri četrtine tekme smo igrali res dobro, tudi v zadnji smo bili v obrambi čvrsti, žal pa smo zgrešili nekaj odprtih metov in 'zicerjev', ki jih običajno ne zgrešimo. Zdaj smo drugi in se bomo, če bomo dobili osmino finala, srečali z ZDA. Vseeno pa moramo biti ponosni na to, kar smo dosegli na tem prvenstvu.«

Deli s prijatelji