SVETOVNO PRVENSTVO

Slovenija dobila tudi tretjo tekmo

Objavljeno 02. september 2014 21.55 | Posodobljeno 03. september 2014 00.39 | Piše: STA, Ma. F.

Najboljši strelec pri Sloveniji je bil Goran Dragić z 22 točkami.

LAS PALMAS – Košarkarji Slovenije so v tretjem krogu svetovnega prvenstva (skupina D) v Las Palmasu premagali Južno Korejo z 89 : 72 (19 : 21, 40 : 39, 70 : 56).

S tremi zmagami je Slovenija od danes tudi edina neporažena reprezentanca v skupini D. Avstralija je namreč v popoldanski tekmi premagala Litvo in slovenskim junakom še bolj odprla pot do prvega mesta, ki v nadaljevanju prinaša lažje tekmece, predvsem pa se izogne prvemu favoritu SP, ZDA, do polfinala.

Slovenija se bo z Litvo pomerila v četrtek ob 21.30. Tekma bo zanimiva, saj je v igri kar precej opcij. Nezaželeno je drugo mesto, ki pomeni teoretično dvoboj z Američani že v četrtfinalu. Slovenija si lahko za osvojitev prvega mesta privošči poraz z osmimi točkami razlike. Ob porazu z razliko med 9 in 12 točkami razlike so lahko drugi, v primeru poraza z več kot 14 točkami razlike pa tretji, kar pomeni obračun z ZDA prav tako šele v polfinalu. Litva bi v primeru poraza s Slovenijo osvojila tretje mesto, druga pa bi bila Avstralija.

A pred četrtkom slovenske košarkarje čaka še ena tekma. V sredo ob 17.30 se bodo pomerili z afriškim prvakom Angolo, ki je na Kanarskih otokih prikazala precej več kot Južna Koreja, s katero so imeli slovenski fantje kar precej dela. Zlomili so jo šele v zadnji tretjini tekme.

Deli s prijatelji