SP 2014

Pri 15 letih ustreljen, danes tekmec Dragiću in Zdovcu

Objavljeno 06. september 2014 16.45 | Posodobljeno 06. september 2014 16.12 | Piše: D. P.

Ta izkušnja ga žene še danes naprej, po njej pa je dobil drugo priložnost v svojem življenju.

Orlando na klopi Dominikanske republike, ki prvič po letu 1978 igra na svetovnem prvenstvu.

BARCELONA – Orlando Antigua ima danes 41 let, košarkarski trener pa je danes selektor Dominikanske republike, ekipe, ki se bo danes ob 20. uri v dvorani sv. Jurija (Sant Jordi) v Barceloni pomerila s Slovenijo. Sinoči so tekmeci na vsa usta hvalili Slovenijo, nič drugače ni zvenel tudi uglajeni in v ZDA šolani selektor Antigua.

Hvali Zdovčeve

»Slovenija ima odlične branilce, dobro zadevajo. Menim, da je Slovenija celo ena najboljših ekip na prvenstvu,« je dejal trener, za katerim je pestra športna in življenjska pot. V trenerske vode je stopil leta 2006, sprva je bil pomočnik v univerzitetnih ekipah Pittsburgh, Memphis in Kentucky, letos marca pa je postal glavni trener ekipe South Florida.

Krogla v glavo

Odraščal je v Bronxu, nemirnem predelu New Yorka. Zadnjega dne oktobra (noč čarovnic) 1988 je bil povsem naključno udeležen v incidentu, ki se je skoraj tragično končal. Kot poročajo ameriški mediji, ga je v glavo zadela krogla tik ob levem očesu – in ostala v glavi. Po dveh tednih je tedaj sicer že stopil na košarkarski parket, zdravniki pa so menili, da bo še najvarnejše, če mu kroglo kar pustijo tam, kjer se je usidrala. Toda zaradi številnih glavobolov so mu jo čez šest let vendarle odstranili, in to skozi ušesni kanal.

Ta izkušnja ga žene še danes naprej, po njej pa je dobil drugo priložnost v svojem življenju. Te pa ne želi zapraviti!

Deli s prijatelji