SP 2014

Po Golici Zdovc obljubil dobro večerjo

Objavljeno 07. september 2014 10.00 | Posodobljeno 07. september 2014 10.01 | Piše: D. P.

»Do naslednje tekme imamo tri dni časa. Izkoristili ga bomo za regeneracijo in pripravo na ekipo ZDA, proti kateri smo že igrali pred 14 dnevi in za katero sem tedaj rekel, da ni nepremagljiva.«

Jure Zdovc.

BARCELONA  Ko so v dvorani Sant Jordi v Barceloni ugasnili še zadnji takti Golice, navijači pa so že kovali plan, kje bodo proslavili zmago Slovenije nad Dominikansko republiko, sta pred novinarje stopila selektor Jure Zdovc in košarkar Zoran Dragić. »Ekipa je pokazala hrabrost in karakter, za kar ji od srca čestitam. Zame je bila to ena najtežjih tekem v karieri, saj sem hotel zmagati,« je začel Zdovc.

Ni hotel domov

»Fantom, ki so bili po porazu z Litvo hudo razočarani, sem pred srečanjem dejal, da jaz danes še ne grem domov, in čeprav smo začeli dokaj slabo, smo v nadaljevanju našli ritem in se uvrstili med osem najboljših ekip na svetu, kar gotovo ni majhna stvar,« je selektor vesel preboja med elito. Misli pa mu že uhajajo k ekipi ZDA, ki bo naslednji tekmec naše zasedbe.

Na večerjo

»Do naslednje tekme imamo tri dni časa. Izkoristili ga bomo za regeneracijo in pripravo na ekipo ZDA, proti kateri smo že igrali pred 14 dnevi in za katero sem tedaj rekel, da ni nepremagljiva,« je še dodal Zdovc in obljubil, da danes ekipa odide na dobro večerjo in se odreče enolični hotelski ponudbi.

Hoteli so zmago

»Po velikem razočaranju in porazu z Litvo v predtekmovanju smo hoteli na vsak način zmagati. To je bila tekma za biti ali ne biti in pokazali smo, da smo iz pravega testa. Dokazali smo, da smo trdna ekipa, ki, ko stopi skupaj, lahko premaga kogar koli. Zdaj nas čakajo ZDA in lahko bomo zaigrali povsem sproščeno,« pa je svoje videnje tekme podal še mlajši Dragić.

 

Deli s prijatelji