KOMENTAR

Odprta vrata do polfinala

Objavljeno 02. september 2014 19.00 | Posodobljeno 02. september 2014 19.03 | Piše: Goran Jagodnik

Turnir je še dolg,
 igralci morajo ostati
 na realnih tleh.

Goran Jagodnik

Dobro je, da smo zmagali na obeh tekmah. Prvega obračuna smo se kar malo bali in bili skeptični, a je na koncu izvrstno izpadlo. Delovalo je ravno to, kar v času priprav ni – skok smo ne le izenačili, ampak celo dobili. To je bilo ključno, saj smo po ujeti žogi lahko razvili protinapad in dosegli precej lahkih košev. Sredi tekme je naša igra padla, a smo se zbrali in slavili. Cela ekipa si zasluži pohvale. Proti Mehiki je bil napad fantastičen, še posebno pa uvod v tekmo. Takega Zorana Dragića nismo vajeni. Imel je izjemen strelski večer. Na obeh tekmah se je videlo, da smo zbrani pri metu, zadevali smo z vseh mest. Če temu dodamo še prej omenjeni skok, potem zmagi nista presenečenje.

Iz letala se vidi, da je ekipa motivirana in željna uspeha. Po prvi tekmi je bilo očitno, da je ekipa stopila skupaj, pozabila so se vsa nesoglasja, po dveh zmagah se misli na novo tekmo. Potrdilo se je, kar smo pričakovali – Goran Dragić je vodja te ekipe. Ko se kaj zalomi, je tu, da reši zagato. Prevzema odgovornost in omogoča soigralcem odprte mete. Vedno pa se mu pridruži že kdo; nazadnje brat Zoran, prej Domen Lorbek in Jaka Blažič.

Pohvaliti je treba tudi naš visoki kvartet Miha-Uroš-Jure-Alen, ki se je izvrstno kosal s konkurenco, dobro je pomagal tudi Edo Murić. Dobro so zapirali prostor in onemogočali skok. Izpostavil bi Omića, ki igra presenetljivo dobro. Dobro se je kosal z Aaronom Baynesom, soigralci pa ga dobro zaposlijo v igri pick and roll. Še vedno pa ni igralca, ki bi lahko konstantno s hrbtom igral pod obročem. Kot sem opazil, pa Omić s svojimi neumnostmi povzroča sive lase tudi Zdovcu.

Z videnim smo lahko zadovoljni, rezultat je pravi, igro imamo. Ob takem nadaljevanju imamo odprta vrata do polfinala proti Združenim državam Amerike. Rezerve imamo pri igri pet na pet. Prevečkrat se le čaka, kaj bo naredil Goran Dragić. Imamo le par akcij, tako je bilo tudi lani na EP. Res pa je tudi, da naši ekipi bolj ustreza hitra igra kot šablona.

Prvenstvo je še dolgo, naredili nismo še nič, igralce pa je treba spustiti na realna tla. Smo mladi, preprečiti je treba, da bi kdo od košarkarjev kar poletel. Prepričan sem, da bo Jure Zdovc na naslednjih dveh tekmah dal več minut igralcem, ki so do zdaj manj igrali. Vse to pa le z razlogom, da bi imel na ključnih tekmah prvenstva na voljo kar 12 igralcev.

Deli s prijatelji