KOŠARKA

FOTO: Francozom tretje mesto na SP

Objavljeno 13. september 2014 22.30 | Posodobljeno 13. september 2014 22.37 | Piše: STA, Mo. S.

Za las so ugnali Litvo.

MADRID – Košarkarska reprezentanca Francije je na svetovnem prvenstvu v Španiji v Madridu s 95 : 93 (22 : 19, 43 : 42, 71 : 64) premagala Litvo in osvojila končno tretje mesto. Sklepni finale prvenstva sledi jutri, ko se bosta v velikem finalu za naslov udarili reprezentanci Srbije in ZDA.

Evropski prvaki Francozi, ki so se z naslovom najboljšega na stari celini ovenčali septembra lani v Sloveniji, so danes posegli še po bronastih kolajnah na SP. Najboljši košarkar galskih petelinov je bil s 27 točkami Nicolas Batum, ki si kruh sicer služi v ameriški ekipi NBA Portland Trail Blazers. Pri Litovcih je bil prvo ime Jonas Valančijunas, ki je dosegel 25 točk.

S številnimi zvezdniki iz najmočnejše košarkarske lige na svetu NBA, kot so Boris Diaw, Rudy Gobert in Evan Fournier, so bili Francozi na papirju v vlogi favorita, čeprav tretja četrtina tega ni kazala, Francozi so zaostajali 64 : 71. A potem je ekipi kljub utrujenosti uspel preobrat. Francozi so namreč še kako čutili polfinalni poraz proti Srbiji preteklo noč, a se niso predali.

V igri živcev v zadnjih 30 sekundah so mirnejše roke obdržali Francozi. Serije prostih metov so se selile z ene na drugo stran, ko so pri zadnjem zgrešenem prostem metu Litovcev skok dobili Francozi, pa je bilo jasno, da bodo bron okrog vratu prejeli trikolori.

Deli s prijatelji