EVROPSKO PRVENSTVO

Rudonja in Zahovič nadaljujeta delo očetov

Objavljeno 07. maj 2012 10.05 | Posodobljeno 07. maj 2012 10.05 | Piše: Marko Pigac

Slovenska reprezentanca do 17 let na EP po porazu z Nizozemsko drevi na popravnem izpitu s Poljsko.

Za slovensko izbrano vrsto je premierni nastop na evropskih prvenstvih do 17 let, kjer so mladi upi na razmočenem in zahtevnem igrišču v Ljudskem vrtu pred 8132 gledalci sicer izgubili s 3 : 1, a pustili dober vtis proti favoriziranim branilcem naslova Nizozemcem. Nič še ni izgubljeno, saj bodo izbranci Miloša Kostiča drevi v Športnem parku Lendava igrali proti starim znancem Poljakom, ki so Belgijce v uvodni tekmi skupine B odpravili z 1 : 0. S Poljaki so v pripravljalnem obdobju igrali dvakrat, premagali so jih z 2 : 0 in izgubili z 1 : 0, tokrat pa vsi razmišljajo le o treh točkah, ki bi jim izdatno pomagale k napredovanju v zaključni del tekmovanja v Ljubljani.

Zahovič navdušil s častnim zadetkom

Čeprav selektor Kostič v uvodni tekmi ni štartal z udarno dvojico Luka Zahovič in Roy Rudonja, ki sta sinova tvorcev slovenske nogometne pravljice, je bolj kot ne jasno, da bo ravno od njunega deleža v 80 minutah igre zelo odvisna prihodnost gostiteljev na tem turnirju. Zahovič je navdušil predvsem s častnim zadetkom za Slovenijo. »Na žalost nam proti branilcem naslova ni uspelo iztržiti več. Vedno sem sanjal, kako bom zadel v Ljudskem vrtu, a bi ta zadetek takoj zamenjal za tri točke,« je povedal mladi Zahovič, ki je ponosen na svoje nogometne korenine. »Oče pozorno spremlja mojo kariero. Tudi kot športni direktor Maribora, kjer igram. Redno mi daje nasvete, me opozarja, kaj je treba še popraviti, izboljšati. Tako pomembno usmerja mojo nogometno pot.« Pred današnjo tekmo s Poljsko in petkovo z Belgijo v Ljudskem vrtu bo ravno Zahovič tisti, od katerega bodo vsi pričakovali največ. »Breme vsekakor čutim, tudi zaradi priimka, a sem dovolj močna osebnost, da se zavedam, kako se moram vesti na terenu in kaj se od mene pričakuje. Sem ambiciozen, zame štejejo le najboljše predstave,« je odločen Zahovič.

Tudi Roy Rudonja, sin Mladena, ki je skupaj z Zlatkom Zahovičem spisal najlepša poglavja zgodbe o uspehih slovenske članske reprezentance, je v uvodnem obračunu v igro vstopil s klopi za rezervne igralce. »Res je. Oče je bil slovenski reprezentant, zabil je tudi enega ključnih zadetkov, vendar je kariero že pred časom končal. Zdaj sem na vrsti, da nadaljujem njegovo delo,« je za Slovenske novice strnil misli visokorasli napadalec Roy Rudonja, ki pravi, da se pritisk zaradi priimka zelo čuti.

Deli s prijatelji