NE PREZRITE

Vikendov TV-namig: Predstavitev olimpijske ekipe za Rio, TV SLO 2 ob 21.00

Objavljeno 22. julij 2016 17.00 | Posodobljeno 22. julij 2016 17.00 | Piše: V. K., Vikend
Ključne besede: Vikendov TV-namig

Prenos predstavitve olimpijcev, ki potujejo v Rio.

Vasilij Žbogar. Foto: TVS

Prenos dogodka iz Kopra

Na osrednjem trgu v Kopru se bo obiskovalcem – vstop je prost – prvič javno predstavila slovenska olimpijska reprezentanca, ki bo odpotovala v Rio, kjer bodo od 5. do 21. avgusta potekale poletne olimpijske igre. Na igrah bo sodelovalo 207 držav, prireditelji pričakujejo več kot 10.500 športnikov.

Dogodek bosta povezovala novinarja športnega uredništva TV Slovenija Saša Jerković in Andreja Okorn, za zabavni del pa bodo poskrbeli The Stroj, skupina King Foo, vokalna skupina XXL, akrobata Filip & Blaž ... Slovenija bo na OI tekmovala v atletiki, gimnastiki, jadranju, judu, kajaku, kolesarstvu, namiznem tenisu, plavanju, rokoborbi, rokometu, strelstvu in triatlonu. (mk)

O odpravi

V Rio bo potovalo 59 slovenskih športnikov, od tega 23 žensk, vsa slovenska odprava, skupaj z vodji in s trenerji, pa bo štela 131 članov.

Edini slovenski tekmovalec v Riu, ki je že osvojil olimpijsko odličje, je Vasilij Žbogar. Nastopil bo v jadranju v disciplini finn. Žbogar ima bronasto odličje z OI v Atenah 2008 in srebrno z OI v Pekingu 2008.

Deli s prijatelji