ROKOMET

Konec olimpijskih sanj! Danska nadigrala Slovenijo

Objavljeno 18. avgust 2016 01.37 | Posodobljeno 18. avgust 2016 01.37 | Piše: STA, S. U.

Danci so zmagali kar s 37 : 30.

RIO DE JANEIRO – Slovenski rokometaši so v četrtfinalu olimpijskih iger v Riu izgubili proti Danski gladko s 37 : 30 (16 : 13). Izbranci Veselina Vujovića se tako poslavljajo od iger, Danci pa čakajo svojega polfinalnega tekmeca. To bo zmagovalec tekme med Poljsko in Hrvaško. V drugem polfinalu se bosta pomerili Francija in Nemčija.

To pač ni bila prijateljska tekma

Dvoboj slovenskih in danskih rokometašev je minil povsem drugače kot tisti tik pred olimpijskimi igrami, ko so Slovenci zmagali z zadetkom prednosti. Tokrat so namreč Vujovićevi varovanci povsem odpovedali. Skandinavci so jim dali lekcijo iz vsega, kar sodi k rokometu in k športu nasploh. Zlahka so dosegali zadetke, ob anemični igri naših pa so že na začetku drugega polčasa odločili tekmo.

Slovenija, ki je tokrat igrala brez poškodovanega Deana Bombača, zamenjal ga je David Miklavčič, je v četrtfinalu OI igrala drugič po Sydneyju leta 2000. Na velikih tekmovanjih je v sedmem nastopu proti Dancem doživela tretji poraz ob treh zmagah in neodločenem izidu. Te igre pa končuje z zmagami proti Egiptu, Braziliji, Švedski in Poljski ter porazoma proti Nemčiji in danes Danski.

Danci so tudi v obrambi delovali čvrsto, zavedajoč se, da Slovenci nimajo igralca, ki bi jih lahko ogrozil s streli od daleč. Ob porozni obrambi Slovenije so tako prišli do želene prednosti, ki jim je zagotavljala povsem varnih zadnjih 20 minut dvoboja.

Nocoj je bil pri Sloveniji najboljši strelec Blaž Janc s šestimi zadetki, pri Dancih sta z osmimi blestela Lasse Svan in Mikkel Hansen.

Deli s prijatelji