VELIČASTEN SPREJEM

FOTO: Kauzer v Hrastniku dobil zlato srebrno medaljo

Objavljeno 14. avgust 2016 21.57 | Posodobljeno 14. avgust 2016 21.57 | Piše: STA, M. U.

Postal je prvi Hrastničan z olimpijskim odličjem

Foto: Uroš Hočevar

HRASTNIK – Hrastničana Petra Kauzerja (32), ki je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru v slalomu na divjih vodah osvojil srebrno kolajno, so danes prisrčno sprejeli v domačem kraju. Ta je v teh dneh dihal s svojim najbolj znanim krajanom, ob podelitvi kolajn pa so mu zapeli Zdravljico. Postal je prvi Hrastničan z olimpijskim odličjem.

Zaradi sprejema so zaprte lokalne ceste, izobešene zastave kraja in zbrana polovica meščanov, kar pomeni nekaj več kot 2000 ljudi. Vsega tega je bil danes deležen 32-letni Kauzer, ki mu je po olimpijskih igrah v Pekingu in Londonu uspelo osvojiti tako želeno odličje.

Šampiona so pozdravili malodane vsi, na čelu z županom Miranom Jeričem in predsednikom Kajakaške zveze Slovenije Andrejem Ribičem. Krajani so pripravili špalir, godba na pihala je zabavala zbrane, ob prihodu Kapsla, ki je množico pozdravil stoječ v zadnjem delu kabrioletne izvedbe legendarne katrce, pa mu je domači ansambel zaigral zimzeleno skladbo Novih fosilov »Za dobra stara vremena«.

Na prireditvi so se zbrani znova spomnili 17 stotink, kolikor jih je Petra ločilo od zlate kolajne, zato so mu med darili poklonili tudi zlato srebrno medaljo, saj je za Hrastničane odličje zlato. Kauzer, ki je velikih sprejemov v Hrastniku že vajen, saj so ga pričakali tudi po naslovu evropskega in svetovnega prvaka, je dejal, da tako velike množice vendarle ni pričakoval, ni pa želel razkriti načrtov za prihodnost. »Nihče ne ve, kaj bo čez štiri leta, bomo videli, prihodnost se ne da napovedati. Povem pa lahko, da se bom še naprej trudil, in če si bom tudi čez štiri leta priboril olimpijski nastop, bom v Tokiu seveda dal znova vse od sebe.«

Deli s prijatelji