IDEJA ZA ZABAVO

Legionarji – včasih rimski vojaki, danes pa ...

Objavljeno 26. februar 2015 12.41 | Posodobljeno 26. februar 2015 12.41 | Piše: E. N.

Izziv Legionar Challenge je prvič potekal lani in takoj se je pokazalo zanimanje za tovrstni športni dogodek v Sloveniji. Ljudje so tekmovanje toplo sprejeli, za organizatorje pa je bil to povod v razmišljanje, kako letos narediti še večje in boljše.

Legionar Challenge predstavlja svojevrsten izziv na sedemkilometrski progi, ki poteka čez drn in strn.

Na progi tekmovalce čakajo različne ovire, ki jih morajo premagati. Letos bo tekmovanje obogateno še z različnimi nalogami na progi in merjenjem časa. Tako ne bo treba samo uspešno premagati proge, ampak jo premagati čim hitreje. To ne bo samo tekma, ampak tudi druženje rekreativcev, izmenjava izkušenj in zabava z didžejem. Razgibana proga in težke ovire čakajo čisto prave legionarje, ki vas bodo opazovali v ciljni ravnini.

Oprema je tehtala do 40 kilogramov

V času rimskega imperija so bili legionarji glavnina pehote rimske vojske, možje, ki so imeli na sebi do 40 kg težko opremo, ta pa je zahtevala dobro vzdržljivost in telesno pripravljenost. Pred samim tekmovanjem, ki bo 31. maja, bo zato potekalo več uradnih treningov, na katerih se bodo kandidati skupaj pripravljali na izziv Legionar Challenge 2015.

Vsi, ki si želite postati legionarji, boste priložnost za to imeli 31. maja na Rožniku oz. v Mostecu. Prijave zbirajo prek spletne strani legionar.si. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah – posamezniki in skupine. Prijavnina trenutno znaša 18 EUR, nato pa se bo povečala. V ceno so vključeni udeležba na tekmovanju, majica Legionar in praktična darila sponzorjev.

Širitev tudi preko meja Slovenije

Legionar Challenge se bo nato iz Slovenije širil še proti severu, jugu in zahodu. Septembra bo organizirano tekmovanje Challenge v Zagrebu, drugo leto pa še v Italiji in Avstriji. 

Vas zanima? Oglejte si utrinek z lanskoletne prireditve.

Deli s prijatelji