ODBOJKA

Oslabljeni Slovenci v lov na olimpijske igre

Objavljeno 08. maj 2012 10.03 | Posodobljeno 08. maj 2012 09.44 | Piše: D. P., STA

Tine Urnaut in soigralci se bodo merili z Bolgari, Španci in Srbi.

Slovenski odbojkarji

SOFIJA – Oslabljena slovenska odbojkarska reprezentanca začenja zadnji kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. V boju za želeno, a zelo težko dosegljivo prvo mesto v kvalifikacijah v Sofiji bodo prvi tekmeci gostitelji Bolgari (ob 19.45), evropska velesila, za katero bo neuspeh, če na igrah ne bo nastopila.

Domačin hoče v London

Že to, da so se Bolgari prijavili za organizacijo turnirja, pove vse o tem, kakšne načrte imajo nekdanji olimpijski podprvaki, ki se bodo pred navijači, ki naj bi bili številni in bučni, poizkušali odkupiti privržencem za nekoliko slabši nastop na lanskem evropskem prvenstvu, ko so zasedli šesto mesto. Prav evropsko prvenstvo daje ob dejstvu, da je Slovenija Bolgare pred njim premagala na pripravljalnem turnirju v Franciji, varovancem Veselina Vukovića nekaj upanja. V takratni uvodni tekmi so namreč Bolgari na čelu z glavnima zvezdnikoma Matejem Kazijskim in Vladimirjem Nikolovom izgubili proti Slovaški, najbrž tudi zaradi nekoliko slabšega odnosa. Slovenci upajo, da bi se to ponovilo tudi tokrat.

Oslabljeni Slovenci

»Jasno je, da so favoriti, a mi upamo, da ne bodo imeli svojega dneva in da bomo mi pokazali svojo najboljšo igro ter čakali priložnost za morebitno presenečenje,« meni Tine Urnaut, kapetan slovenske vrste, ki je v Sofijo dopotovala brez poškodovanih Gregorja Šketa, Davorja Čebrona in Vida Jakopina, nastop blokerja Matevža Kamnika pa je še naprej vprašljiv, saj še ne more niti normalno trenirati.

Po Bolgarih se bodo Slovenci zagotovo pomerili še s Španci in Srbi, če bodo v skupini zasedli vsaj drugo mesto, se bodo uvrstili v polfinale, kjer jih bo čakala ena od reprezentanc skupine, v kateri so Italija, Nemčija, Finska in Slovaška.
 

Deli s prijatelji