LONDON 2012

Višje, močneje, hitreje, seks

Objavljeno 20. julij 2012 12.29 | Posodobljeno 20. julij 2012 12.30 | Piše: Marko Uršič

Hormoni na olimpijskih igrah ne bodo kipeli le na tekmovališčih, temveč tudi zasebno.

Odbojkarice na mivki bodo med najbolj seksi športnicami na olimpijskih igrah.

LONDON – To ne bo nadaljevanka Seks v mestu, temveč Seks v vasi – olimpijski namreč. Deset tisoč mladih športnikov in športnic, natreniranih do vrhunca, v Londonu bodo hormoni gotovo kar kipeli. Hope Solo, vratarka ameriške nogometne reprezentance, se spominja norih zabav na igrah pred štirimi leti v Pekingu, olimpijski novinci pa komaj čakajo, da se začne svetovni športni praznik štiriletja. »Olimpijske igre so vrhunec kariere, zato morebiti storiš tudi stvari, ki jih običajno ne bi,« hihitajoče se pravi britanska odbojkarica na mivki Shauna Mullin. Toda mnogi se bodo brzdali, da ne bodo šli predaleč, saj so pod drobnogledom mednarodne in športne javnosti svojih dežel.

A tudi za zdravnika brazilske olimpijske odprave ni razloga za pretirano sramežljivost. »Seks je na olimpijskih igrah običajna stvar. To je potreba, saj je naravna stvar. Zakaj ne bi seksal, če želiš biti zdrav posameznik? Brazilija je kot država zelo strpna do seksa. Nimamo viktorijanske vzgoje kot Angleži in nismo verni,« pove dr. João Olyntho Machado Neto. Plavalec iz Slonokoščene obale Kouassi Brou je bil s 16 leti eden od najmlajših udeležencev iger pred štirimi leti na Kitajskem. Zdaj je odrasel in je pripravljen tudi na olimpijsko ljubezen. »Pred štirimi leti sem bil zelo mlad in sramežljiv do žensk. Zdaj sem starejši in lahko poskusim. Bom poskusil,« se opogumlja.

Zaradi prostorske stiske spolnost tudi zunaj

Prireditelji v Londonu so zagotovili, da bo na voljo na tisoče kondomov, poučeni z izkušnjami s prejšnjih iger vedo, da bo povpraševanje po njih veliko. Hope Solo se iz Pekinga spominja, da so športniki in športnice seksali tudi na odprtem. »Na travi, med stavbami, potrebni pari so legli kar v umazano,« razloži dobitnica olimpijskega zlata z zadnjih OI. Nekateri pa niso imeli tako odprtih oči. »Tega sploh nisem videl. Morda zunaj nisem bil ob pravih nočeh. To ni nekaj takšnega, kar bi pričakoval v olimpijski vasi,« ugovarja avstralski kanuist Warwick Draper. Divje zabave so že običajne v začasnih domovanjih olimpijskih tekmovalcev in tekmovalk. Mnogi imajo doma medije vseskozi za petami, zato jim ugaja zaprto območje olimpijske vasi, saj vsi nimajo dostopa vanj.

Japonski sabljačici Kanae Ikehata je ob omembi olimpijske spolnosti na odprtem zelo nerodno: »Sem Japonka, naša vzgoja je bolj zasebna kot pri drugih. Bom le gledala.« No, morda je seks na prostem kar pravšnji, v olimpijski vasi v Londonu se v posteljo komaj spravi en človek. »Kot športnik se moraš sprostiti, imeti nekaj prostora. Toda tu je tesno in postelje so premajhne. Težko se cel spravim v posteljo,« se pritožuje šprinter iz Sierre Leone Ibrahim Turay. Tudi ni veliko zasebnosti. »Sobo delim s trenerjem, vsega skupaj so v apartmaju štiri sobe z le enim straniščem,« še dodaja Turay. A zanj ne bo veliko zabave, nastopil bo šele proti koncu iger. Upa, da drugi pri tovrstnih aktivnostih ne bodo preglasni. »Izogibati se bom moral množici in bučnemu druženju,« razloži svoj pomen olimpijskega udejstvovanja v britanski prestolnici.

Deli s prijatelji