LONDON 2012

Slovanke so najlepše

Objavljeno 29. julij 2012 22.40 | Posodobljeno 29. julij 2012 22.40 | Piše: D. P.

Košarkarica Antonija Mišura iz Šibenika je najlepša športnica na olimpijskih igrah.

Antonija Mišura je prava lepotica (foto: facebook).

Olimpijske igre so se začele. Za hrvaško košarkarsko reprezentanco je že prvi obračun. Če ste zamudili tekmo proti ZDA, niste ostali prikrajšani le za košarko in športne užitke, ampak tudi za lepoto. V dresu Hrvaške se je predstavila brhka 24-letna Šibeničanka Antonija Mišura.

Najlepša med vsemi

Ameriški portal Bleacherreport je šel korak naprej – razglasil jo je za najlepšo športnico olimpijskih iger v Londonu. Hrvatom se upravičeno smeji – igre se še začele niso, pa že imajo eno prvo mesto.

Antonija je po rodu avtohtona Šibeničanka

»Vsi jo imajo tako radi, dostopna in prijazna je,« pove novinarski kolega Josip Čaleta iz Šibenskega lista. Lepotica je že več kot pet let v zvezi s košarkarjem Markom Sandrićem, prav tako Šibeničanom. Svojo športno pot je začela v KK Vidici, potem pa prestopila k mestnemu tekmecu Jollyju, kjer je še danes. Prav košarka pa je kriva, da so jo opazili. Lastnik kluba, velik košarkarski navdušenec Josip Stojanović, jo je prosil, da bi nastopila na promocijskih fotografijah velnesa in hotela Olympia iz Vodic. Fotografije so jemale dih, Antonija pa je postala iskana. Brhka Šibeničanka ima dve sestri. Ena je mlajša, starejša pa je že poročena. Zanima nas, od kod ta lepota. Čaleta ne dvomi: »Prevzela je poteze matere in očeta. Lepa sta in simpatična, od vsakega je pobrala nekaj.« Zgoraj pridobljeni naslov pa ni prvi te vrste. Antonija je bila že miss sredozemskih iger 2009.

Premagala je hudo konkurenco

Hrvati so ponosni, ker se je Antonija do priznanja prebila kljub ostri konkurenci brhkih teniških igralk. Močne tekmice so bile srbska teniška igralka Ana Ivanović, Danka Katarina Wozniacki in Rusinja Marija Šarapova.

Deli s prijatelji