TEŽAVE

Olimpijsko navdušenje ohromilo twitter

Objavljeno 26. julij 2012 22.10 | Posodobljeno 26. julij 2012 22.10 | Piše: P. J., STA

Predstavniki so težave potrdili, vzroka pa niso pojasnili.

Twitter je priljubljen tudi med politiki

LONDON – Uporabniki spletnega omrežja twitter po vsem svetu imajo težave pri dostopu do omrežja. To se najbrž dogaja zaradi silovitega porasta v številu tvitov, kar dan pred uradnim začetkom olimpijskih iger v Londonu ni presenetljivo.

Dostop mogoč prek mobilnikov

Predstavniki omrežja so že potrdili, da prihaja do motenj pri delovanju, vendar pa vzroka za težave niso pojasnili. O težavah pri dostopu do omrežja poročajo uporabniki iz Severne Amerike, Evrope, Azije, Bližnjega vzhoda in tudi Afrike, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Najbolj prizadet je spletni del twitterja, dostop pa naj bi bil še vedno mogoč prek mobilnih aplikacij in tistih, ki za dostop do omrežja uporabljajo Twitterjev programski vmesnik (API).

Strokovnjaki napovedujejo, da bodo športni navdušenci med olimpijskimi igrami spletna omrežja hudo obremenili. Na minulem evropskem prvenstvu so nogometni navdušenci namreč postavili svojevrsten rekord. Ob četrtem golu Špancev so zabeležili več kot 15.000 tvitov v eni sami sekundi, kar je za zdaj največ tvitov o nekem športnem dogodku na osnovno časovno enoto.

Deli s prijatelji