LONDONSKA

OI: Prvi dan sedmerica Slovencev, kolesarji tihi favoriti za kolajno

Objavljeno 28. julij 2012 09.46 | Posodobljeno 28. julij 2012 09.46 | Piše: D. P.

Iztok Čop in Luka Špik v kvalifikacije.

Slovenci so opravili mimohod, danes pa prva sedmerica v lov na kolajne.

LONDON, LJUBLJANA – Prvi se bodo danes predstavili cestni kolesarji, slovensko ekipo pa bodo na 250 km dolgi preizkušnji sestavljali Jani Brajkovič, Grega Bole in Borut Božič. Slednji naj bi omenjene trojice imel največ možnosti za visoko uvrstitev.

V kvalifikacije

Za končno uvrstitev se bo potegovala tudi strelka Živa Dvoršak, ki bo ob 9.15 začela kvalifikacije z zračno puško na 10 m. V primeru dobrega predtekmovalnega nastopa bo popoldne v finalu na 400 mešano nastopila tudi plavalka Anja Klinar.

Proti Škotinji

Olimpijsko tekmovanje bo danes začela tudi badmintonistka Maja Tvrdy, ki se bo v 1. krogu predtekmovanja pomerila s Škotinjo Susan Egelstaff. V dopoldanskih kvalifikacijah bosta nastopila tudi slovenska veslača v dvojnem dvojcu Iztok Čop in Luka Špik. V prvem dnevu bodo slovenske barve zastopali še trije plavalci.

Dugonjić in Sara Isaković

Damir Dugonjić bo nastopil na 100 m prsno, srebrna iz prejšnjih iger v Pekingu, Sara Isaković, ki bo plavala v isti skupini z dobro znanko in plavalko ljubljanske Ilirije Estonko Triin Aljand ter na 100 m delfin ter že omenjena Klinarjeva.

Že po prvem dnevu bodo organizatorji razdelili komplet medalj za moško ekipno tekmo lokostrelcev, ženske sabljačice bodo odločale o olimpijski zmagovalki v floretu, dvigovalke uteži v kategoriji do 48 kg, v judu pa bosta na sporedu dve končni odločitvi. Za olimpijski naslov se bodo pomerili moški v kategoriji do 60 kg in ženske do 48 kg.

Deli s prijatelji