LONDON 2012

Na otvoritvi olimpijskih iger tudi ovce, konji, piščanci, goske, krave, psi, koze

Objavljeno 18. julij 2012 21.55 | Posodobljeno 18. julij 2012 21.56 | Piše: Mi. S.

Poleg 16.000 športnikov bodo na otvoritvi v Londonu tudi predstavniki sedmih živalskih vrst.

LONDON – Olimpijske igre se nezadržno bližajo. 27. julija se bo zgodila svečana otvoritev, ki pa bo za pol ure krajša, kot je bilo sprva načrtovano. Vzrok? Varnost.

Podjetje G4S, ki skrbi za varovanje športnega dogodka, namreč nima dovolj ljudi, da bi lahko poskrbelo za varnost, zato bo tako morala vskočiti britanska vojska, ki bo posodila svoje vojake.

Prireditelji namreč menijo, da varnostniki na preglednih točkah ne bodo kos 80.000 obiskovalcem, 16.000 športnikom, 10.000 izvajalcem otvoritvenega programa, v katerem bi se moralo pojaviti še 70 ovac, 12 konjev, deset piščancev, osem gosk, tri krave, trije psi in dve kozi. Poleg tega so na vajo svečane otvoritve vsi udeleženci zamujali tudi po uro in pol, predvsem zaradi nemogočih pogojev na varnostnih točkah, na katerih varnostniki niso bili sposobni pregledati relativno majhnega števila ljudi.

Zaradi spleta vseh teh okoliščin bodo nekateri prizori na otvoritvi skrajšani, nekaj pa jih bodo izpustili. Prireditelji namreč želijo, da se otvoritev konča do polnoči, da se bodo po koncu lahko vsi obiskovalci hitro in čim lažje razšli.

Deli s prijatelji