BLED

FOTO: Znani Slovenci so stiskali pesti, na koncu pa se veselili

Objavljeno 02. avgust 2012 15.50 | Posodobljeno 02. avgust 2012 15.50 | Piše: Boštjan Fon

Olimpijski boj Iztoka Čopa in Luke Špika so spremljali številni znani Slovenci.

Jani Klemenčič in Milan Kučan.

BLED – V okolici blejske Festivalne dvorane, kjer ima v bližini svoj lokal veslač in nosilec kolajne z olimpijskih iger v Barceloni Jani Klemenčič, je trenutno izjemno veselo. Veslanja Iztoka Čopa in Luke Špika v Londonu namreč niso spremljali le ljubitelji tega športa, ampak so prišli tudi taki, ki vesla v rokah še niso imeli, a se vendar zavedajo, kaj pomeni biti športna legenda.

Iztok Čop in Luka Špik sta postala pravi legendi ne le v veslaškem svetu, ampak tudi med svojimi ožjimi klubskimi kolegi. Na Bledu so med prenosom za njiju navijali številni legendarni športniki. Med njimi tudi košarkar Ivo Daneu, plavalec Jure Bučar, nogometaš Mile Ačimovič, klub veslačev iz mlajših blejskih kategorij, opazili pa smo tudi Toma Levovnika, ki so ga veslači posvojili kot vodjo svojih veslaških odprav. Tudi brez političnih obrazov ni šlo. Opazili smo nekdanjega predsednika Milana Kučana, nervoze pa ni mogel skriti nekdanji predsednik vlade in kandidat za predsednika države Borut Pahor. 

Druženje na Bledu se bo seveda nadaljevalo še vse popoldne, zato vabijo vse, ki bi radi nazdravili novemu uspehu slovenskega športa, medse na Bled.

Deli s prijatelji